Idejas, kā mājoklī ieviest marokāņu šarmu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Bezrūpīgie un vienlaikus izteiksmīgie un greznie marokāņu interjeri ir patīkams pavērsiens, kas jebkuru mājokli spēj padarīt par ekscentrisku un siltu oāzi. Lai gan šādu tekstūru un dekoru daudzveidību ir šķietami sarežģīti integrēt ierastajos latviešu mājokļos, tomēr pastāv vairāki knifiņi, kas ļaus ieviest mājoklī marokāņu šarmu.

Iegādājies spilvenus ar marokāņu motīviem

Spilveni ir vieglākais un ātrākais veids, kā mājoklī radīt noteiktu atmosfēru vai atsvaidzināt interjeru. Izvēlies spilvenus ar izteiksmīgiem rakstiem, krāsām un grafiskiem motīviem, kas atbilst marokāņu stilam, un izrotā ar tiem gultu un dīvānus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bettina Brent (@bettina_brent) on

Apvieno zonas ar izteiksmīgu paklāju

Maroka ir labi pazīstama ar tās ikoniskajiem rakstainajiem paklājiem – marokāņu mājās tas ir teju vai centrālais dekors, kas rotā sienas un grīdas. Šāds rakstains paklājs būs kā “odziņa” telpai un acumirklī radīs marokāņu atmosfēru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by apartmentf15 (@apartmentf15) on

Pārflīzē vannasistabas grīdu

Gluži tāpat kā paklāji, marokāņu interjerā košas flīzes ar mošejas cienīgiem ziedu rakstiem ir gluži kā vizītkarte. Šobrīd marokāņu flīzes ir kļuvušas par pieprasītu interjera elementu arī Rietumvalstīs, tāpēc, ja plāno drīzumā remontu, apsver noklāt grīdu ar marokāņu flīzēm, bet sienas - ar gaišām vai sniegbaltām flīzēm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kalafrana Ceramics (@sydney_tiles) on

Lūkojies elastīgi uz dramatiskām detaļām

Marokāņu interjers ir pazīstams ar tā rakstainajiem un greznajiem elementiem – dekoriem, mēbelēm un apdares materiāliem. Ja šāds stils iet pie sirds mājiniekiem, elastīgi lūkojies uz kādām savdabīgām vai īpaši dramatiskām mēbelēm, piemēram, galdiņiem ar košiem rakstiem un zīmējumiem. Šādas mēbeles ir salīdzinoši viegli apvienot ar latviešiem iecienīto askētisko stilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El Ramla Hamra | We ship ? (@elramlahamranl) on

Papildini interjeru ar pufiem

Pufi marokāņu kultūrā ir teju vai tradicionāls elements, kas ir kalpojis kā kāju paliktnis vai sēdeklis. Arī mūsdienās Marokas interjerā pufi nav nekas neparasts, tāpēc gaiši brūni ādas pufi mājoklī acumirklī radīs iespaidu par šīs eksotiskās valsts noskaņu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Myhavenhome (@shop.myhavenhome) on

Lūko pēc tekstūras

Marokāņu dekori viennozīmīgi ir slaveni ar to izteiksmīgo tekstūru – rakstiem, motīviem un raupjiem pinumiem uz mājas tekstila. Lai radītu nepārprotamu vizuālu ietekmi, izvēlies marokāņu kultūras iedvesmotus dekorus, piemēram makramē sienas sedziņas, spilvenus vai pledus, kas ir ieturēti vienā krāsu tonī, bet tekstūru piešķir izteiksmīgi pinumi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by figbowl (@figbowl) on

Virtuves sienai izvēlies flīzes ar izteiktu rakstu

Gluži tāpat kā grīdas flīzēm, marokāņu atmosfēru radīs arī līdzīga tipa flīzes uz virtuves sienām. Dramatiskākam efektam izvēlies pītu paklāju un zvaigznes formas lampas abažūru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenihan Development (@hunterkenihan) on

Dekorē ar pītiem dekoriem

Dabiski pītie dekori ir ne tikai marokāņu stila elements, bet arī internacionāls dekors, kas iederēsies jebkurā mājoklī. Pīti grozi, sienas aksesuāri un pat krēsli radīs bohēmisku gaisotni. Papildini mājas iekārtojumu arī ar pītiem groziem, kuros ielikt puķupodus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mama To Sonny (@taramoon) on

Radi mājīgu atpūtas stūrīti

Izveido maģisku un ērtu atpūtas zonu ar izteiktiem marokāņu dekoriem – spilveniem, segām un laternām. Lai radītu izteiksmīgāku marokāņu mirdzumu, izvēlies paklājus vai spilvendrānas ar mirdzumiem, kuros atspīdēs no laternām atstarotā gaisma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El Ramla Hamra | We ship ? (@elramlahamranl) on

Pieliec izteiksmīgu lampas abažūru

Metāla lampu abažūrs ir diezgan klasisks marokāņu elements, kas ir redzams gan vecā, gan jaunā stila interjeros. Neatkarīgi no tā, vai tie ir griestu lampas abažūri vai laternas, caur kuru mazajām spraudziņām mirdz gaisma, tie jebkurā mājoklī radīs marokāņu cienīgu maģiju. Kombinē marokānu metāla lampu abažūrus un laternas ar ierasto skandināvu dizainu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoco Home (@zocohome) on

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu