Barča: Daudzus ilgstošos bezdarbniekus vajag vispirms ārstēt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča piedalās pensiju fondu apskata prezentācijas pasākumā "Pensiju uzkrājumi: tendences un perspektīvas" AS "Attīstības finanšu institūcijā "Altum"" un diskusijā par aktualitātēm.
Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča piedalās pensiju fondu apskata prezentācijas pasākumā "Pensiju uzkrājumi: tendences un perspektīvas" AS "Attīstības finanšu institūcijā "Altum"" un diskusijā par aktualitātēm. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Daudzus cilvēkus, kuri ļoti ilgi nav strādājuši, vispirms vajag ārstēt un tikai tad palīdzēt iesaistīties darba tirgū, šādu viedokli intervijā "Rietumu radio" pauda bijusī Saeimas sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS).

"Reizēm sakām, ka alkoholisms ir izlaidība, taču pēc dziļākās būtības alkoholisms ir ārstējama slimība," izteicās Barča.

Viņa norādīja uz disciplīnas problēmām ilgstošajiem bezdarbniekiem. Proti, cilvēki, kuri ilgus gadus nav gājuši uz darbu noteiktā laikā, viņasprāt, saskarsies ar grūtībām, strādājot pilnu darba dienu.

Nodarbinātības valsts aģentūrā ir atbilstošas programmas un iespējas iesaistīties darba tirgū arī pēc ilgāka pārtraukuma. Taču, pēc Barčas teiktā, "zaudējot darbu, cilvēks apjūk" un problēmu risināt būtu jāsāk tieši tās saknē, nepieļaujot eskalāciju.

"Ne velti to [darba zaudēšanu] sauc par vienu no nopietnākajiem sociālajiem riskiem," teica Barča, norādot, ka pret to arī attiecīgi jāizturas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu