Ceļi ar grants segumu sestdienas rītā apledo (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apledojis ceļš pie Kandavas.
Apledojis ceļš pie Kandavas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šorīt gaisa temperatūra ir zem nulles, tāpēc daudzviet īpaši slideni daudzviet kļuvuši ceļi, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu - grants seguma ceļi, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Īpaši sarežģīti izbraucami uz ceļiem ir uzkalni un strauji pagriezieni, kas būtu jāņem vērā, plānojot kravu piegādi.  

Savukārt braukšanas apstākļi uz valsts galvenās un reģionālās nozīmes autoceļiem šorīt ir apmierinoša. 

Grants autoceļi ziemā netiek kaisīti ar sāli, tie tiek uzturēti ar sniega kārtu. Piebrauktā sniega kārta patlaban ir noklāta ar ūdeni, kas veidojas sniegam kūstot, kā arī nokrišņu dēļ. Sala laikā kaisīto smilti no ceļa noskalo ūdens. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ziemā piebraukto sniega kārtu uz grants autoceļiem rievo, taču, kūstot sniegam, izkūst arī rievas.

Savukārt naktī un rīta stundās, kad temperatūra noslīd zem nulles, izkusušais sniegs atkal sasalst un veidojas apledojums. Grants ceļu apstrādes laiks ar pretslīdes materiāliem netiek normēts.

Autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgi - braucot pa vietējās nozīmes autoceļiem, izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu, drošu braukšanas ātrumu, ieturēt lielāku distanci, kā arī neveikt straujus manevrus, lai izvairītos no iespējamajiem negadījumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu