Gandrīz trešdaļa britu miljardieru pārcēlušies uz nodokļu patvēruma valstīm (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gandrīz trešdaļa Lielbritānijas miljardieru ir pārcēlušies vai gatavojas pārcelties uz tā dēvētajām nodokļu patvēruma valstīm, liecina ceturtdien laikrakstā "The Times" publiskotie izmeklēšanas rezultāti.

Laikrakstā teikts, ka Lielbritānijas turīgākie iedzīvotāji pēdējo desmit gadu laikā no Lielbritānijas Valsts kases slēpuši vairākus miljardus sterliņu mārciņu.

Šāda informācija publiskota dažas dienas pēc tam, kad Lielbritānijas valdība izraisīja sabiedrības sašutumu, aizkavējot balsojumu par ierosināto likumprojektu, kas paredz izbeigt noslēpumainas uzņēmumu īpašumtiesības ārzonu teritorijās.

"Mums jāaptur izvairīšanās no nodokļu maksāšanas, lai turīgākie maksātu savu godīgo daļu," reaģējot uz "The Times" publicēto informāciju, tviterī raksta Leiboristu partijas pārstāve Mārgareta Hodža.

"The Times" raksta, ka 28 no 93 britu miljardieriem pārcēlušies uz nodokļu patvēruma valstīm vai veic procesu, lai to izdarītu. Šo infomāciju publiski pieejamajos avotos atraduši "The Times" žurnālisti.

Turklāt gandrīz puse no 28 miljardieriem pametuši Lielbritāniju pēdējo desmit gadu laikā.

Laikraksts norāda, ka starp tiem, kuri gatavojas pārcelties, ir Lielbritānijas turīgākais cilvēks un izteikts "Breksita" pretinieks Džims Retklifs. Viņa ķimikāliju uzņēmuma vērtība ir 35 miljardi mārciņu (40,7 miljardi eiro).

"Sunday Times" pagājušajā mēnesī vēstīja, ka Retklifa pārcelšanās uz Monako, kur dzīvo desmit britu miljardieri un 408 Lielbritānijas uzņēmumu īpašnieki, Valsts kasei izmaksātu līdz četriem miljardiem mārciņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu