Saeimas komisija nākamnedēļ turpinās skatīt lietu saistībā ar deputāta Orlova ētikas pārkāpumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs
Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Mandātu un ētikas komisija 13.martā turpinās skatīt lietu par deputāta Vitālija Orlova (S) iespējamu ētikas pārkāpumu saistībā ar Jēkabpils ziņu portālā "radio1 LV" publicēto rakstu par deputātu administratīvajiem sodiem.

Kā iesniegumā komisijai min iekšlietu ministrs Kaspars Ģirģens (KPVLV), laika periodā no 2018.gada 6.novembra līdz 2019.gada 9.janvārim administratīvi tika sodīti seši deputāti, kuru vidū ir gan Ģirģens, gan Orlovs.

Ģirģens norāda, ka 2O.februārī Jēkabpils ziņu portālā "radiol LV" tika publicēts raksts "Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens saņem administratīvo sodu". Rakstā bijuši minēti visi sodītie deputāti, izņemot Orlovu, tādēļ Ģirģens sazinājies ar radio ziņu portāla žurnālisti.

Žurnāliste minēja, ka rakstu publicējusi savas tiešās vadības uzdevumā, kurai informāciju esot sniedzis Orlovs. Pēc sarunas, 28.februārī, pēc Saeimas sēdes, raksts esot ticis papildināts, tajā iekļaujot arī Orlovu.

"Ņemot vērā minēto, uzskatu, ka Orlova rīcība bijusi neatbilstoša kodeksa 3.punktam, kas deputātam uzliek pienākumu ievērot profesionālās ētikas principus attieksmē pret darbu, savstarpējā saskarsmē, kā arī attiecībās ar citām institūcijām un sabiedrību," skaidrojis Ģirģens, piebilstot, ka kodeksa 7.punkts tikmēr noteic, ka deputāts izvairās no rīcības, kas var būt aizskaroša.

Komisija 6.martā, pamatojoties uz Saeimas kartības ruļļa 179.pantu, lēma ierosināt Orlova Ētikas kodeksa pārkāpuma lietu.

Par sodu komisija lems sēdē plkst.12, uz kuru aicināti Orlovs, Ģirģens, kā arī Jēkabpils ziņu portāla "radio1 LV" amatpersona Atis Caune-Zalāns un Jēkabpils ziņu portāla redaktore Sandra Mikanovska, ar kuru bija sazinājies Ģirģens.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu