Divas Vācijas lielākās bankas sāks oficiālas konsultācijas par apvienošanos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Vācijas divas lielākās bankas - "Deutsche Bank" un "Commerzbank" - svētdien paziņoja, ka sāks oficiālas konsultācijas par iespējamu apvienošanos.

Abas bankas, vairākus gadus pēc kārtas sarūkot peļņas rādītājiem, bijušas spiestas veikt restrukturizāciju, un baumas par "Deutsche Bank" un "Commerzbank" iespējamo apvienošanos finanšu sektorā klīda jau kādu laiku.

"Deutsche Bank" svētdien paziņoja, ka tā "izvērtē stratēģiskās iespējas un apstiprina diskusijas ar "Commerzbank"", tomēr piebilda, ka "nav droši zināms, ka [apvienošanās] darījums notiks".

Savukārt "Commerzbank" norādīja, ka abas bankas "vienojušās sākt diskusijas (..) par iespējamu apvienošanos".

Ja "Deutsche Bank" un "Commerzbank" apvienosies, tās izveidos vienu no lielākajām bankām Eiropā ar kopējo aktīvu apmēru 1,8 triljoni eiro, pēc aktīvu apmēra aptuveni līdzinoties Francijas lielākajai bankai "BNP Paribas".

"Deutsche Bank" tirgus kapitalizācija ir 16,1 miljards eiro, bet "Commerzbak" tirgus kapitalizācija - 8.9 miljardi eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu