Dizaina kļūdas, kuras visbiežāk gadās pieļaut jaunajā mājoklī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: stocksnap

Dažkārt mājokļa iekārtošana ir sarežģīta un tā iekārtošanas kļūdas gadās ikkatram, it īpaši, ja tas ir pirmais mājoklis un dizaina noslēpumi vēl ir jāatklāj. Labās ziņas – katru iekārtošanas kļūdu ir iespējams labot, bet pirms tām – potenciāli izvairīties. Lūk, kādas ir visbiežāk pieļautās dizaina kļūdas.

Pārāk mazs paklājs

Nav noslēpums, ka paklājs var telpu vai nu vizuāli padarīt plašāku, vai arī to sašaurināt. Tā vietā, lai ar paklāju norobežotu tikai dīvāna un galdiņa zonu, centies piemeklēt tādu paklāju, kas stiepsies vēl mazliet pāri mēbeļu noklātajam laukumam. Lielāks paklājs vizuāli paplašinās telpu un padarīs to modernāku,  savukārt mazs paklājs telpu sašaurinās un padarīs tā dizainu lētu.

Foto: Unsplash

Nerēķināšanās ar ieejas durvju ailes un kāpņu telpas izmēriem

Ir tāds tautā zināms teiciens: “Septiņas reizes nomēri un tad griez” - tas lieliski attiecas arī uz mājas iekārtošanu. Pirms iegādājies jaunas mēbeles vai tās aizņemies no vecākiem, izmēri durvju aiļu izmērus un arī kāpņu telpu, lai mēbeles vispār varētu nogādāt telpās. Tāpat izmēri izraudzīto vietu, kur novietosi lielās mēbeles – nekas nepadara telpu mazāku kā lielas mēbeles vai neveikli novietotas mēbeles.

Nepiemērots apgaismojums

Daudzos jauniešu dzīvokļos galvenais un arī vienīgais gaismas avots ir griestu lampa un logi – teorētiski ir iespējams iztikt ar šiem gaismas avotiem, taču vizuāli tie nebūt nenāks par labu mājokļa iekārtojumam. Vairāki apgaismojuma slāņi telpai piešķir patīkamu atmosfēru un mājīgumu. Mājas iekārtojumā izvēlies stāvlampas un arī galda lampas – tām nav jābūt pārmērīgi dārgām vai izteiksmīgām, lai telpai piešķirtu vēlamo mājīgā apgaismojuma efektu.

Foto: stocksnap

Iekārtošanā izmantoti pārāk daudzi motīvi un stili

Skaidrs, ka, izraujoties no vecāku ligzdiņas vai kopmītnēm, padomā ir neskaitāmas idejas, kā iekārtot savu pirmo dzīvokli, taču, izmantojot pārāk daudz dažādu elementu no dažādiem stiliem, var iebraukt auzās. Protams, tas gan nenozīmē, ka nedrīkst kombinēt dažādus interjera dizaina stilus – tieši pretēji: gaumīgi sakombinēti divi vai pat trīs stili radīs radošu un neatkārtojamu interjeru.

Veco krāmu saglabāšana

Sākot jaunu dzīvi jaunā mājoklī, tiec vaļā no vecajām un nolietotajām mēbelēm vai dekorācijām, to vietā izvēloties jaunas mēbeles iespēju robežās. Ja maciņš neļauj izvēlēties jaunas mēbeles, arī lietoto mēbeļu veikalos ir iespējams par saprātīgām cenām atrast īstas pērles.

Foto: Pixabay

Lielveikalos iegādātu sienas rotājumu izlikšana

Lielveikalos vai budžeta mēbeļu veikalos ir atrodami vairāki uz audekla uzdrukāti plakāti – gleznu imitācijas, kadri no slavenām kinofilmām vai kādi aktuāli motīvi. Lai gan šādi sienu rotājumi un dekorācijas ir lētas, veikalu plauktos izskatās tik kārdinoši un glīti, tomēr tās istabu padarīs “lētu”. Tā vietā lūko pēc oriģināliem zīmējumiem vai plakātiem, kādi ir atrodami dažādos krāmu tirdziņos, gadatirgos vai interneta lapās, piemēram, Etsy.

Pārāk daudz aizgūtu mēbeļu un dekoru

Lai gan sākotnēji, kad vēl nav izdevies iekrāt naudu jaunām un modernām mēbelēm, aizguvumi un dāvinājumiem no vecāku pagraba ir liela vērtība, tomēr, kad ir iespējams atļauties jaunas mēbeles un dekorus, centies pakāpeniski vecmodīgās vai tehniski sliktā stāvoklī esošas mēbeles nomainīt pret jaunām.

Foto: Pixabay

Telpu piepildīšana tikai ar mēbeļu lielveikalu priekšmetiem

Ātrai un samērā izdevīgai telpas iekārtošanai daudzi izvēlas mēbeļu komplektus no mēbeļu lielveikaliem, taču tas būs bezpersonisks dizains. Tā vietā piemeklē kādas pērles antikvariātos vai mazākos mēbeļu veikalos. Lieliska alternatīva ir arī veco mēbeļu pārveidošana.

Dizaina izvēlē jūtamas šaubas vai bailes

Jo izteiksmīgāk, jo labāk. Sava dzīvokļa iekārtošanā nebaidies eksperimentēt. Koncentrējies uz lielāku detaļu, nevis mazu un sīku nieciņu izmantošanu dzīvokļa dekorēšanā. Lielāki un izteiksmīgāki elementi būs pamanāmāki un pašiem mājiniekiem liks justies pārliecinātākiem par savu mājokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu