Latvijas Banka rudenī plāno izlaist valsts ģerboņa vēsturei veltītu īpašā dizaina divu eiro monētu "Uzlecošā saule" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Banka rudenī plāno izlaist valsts ģerboņa vēsturei veltītu īpašā dizaina divu eiro monētu "Uzlecošā saule", pavēstīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Viņš norādīja, ka ar mākslinieka Ivara Drulles palīdzību monētā pārdzims mākslinieka Anša Cīruļa radītais saules motīvs, kas kalpoja kā pirmsākums vienam no Latvijas valsts ģerboņa pamatelementiem.

"Pēc visu saskaņošanas procedūru noslēgšanas Eiropas Savienības līmenī esam izsludinājuši iepirkumu par monētu kalšanu," atzīmēja Silakalns, piebilstot, ka paredzamā monētas tirāža būs 300 000 apgrozības kvalitātē un 7000 "Brilliant Uncirculated" kvalitātē suvenīriesaiņojumā.

Atbilstoši Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publiskotajai informācijai Latvijas Bankas izsludinātajam konkursam par divu eiro piemiņas monētas "Uzlecošā saule" izgatavošanu, iesaiņošanu un piegādi pretendenti var pieteikties līdz 16.aprīlim. Paredzamā līgumcena ir 45 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Jau vēstīts, ka Latvijas Banka šogad plāno izlaist divas jaunas divu eiro piemiņas monētas.

Katru gadu ikviena eirozonas valsts var izlaist divas divu eiro piemiņas monētas, kas veltītas valsts, Eiropas vai pasaules nozīmes notikumiem. Papildus tam visas eiro zonas valstis kopā var izlaist vēl vienu divu eiro monētu kādas kopējas Eiropas Savienības valstu tēmas ietvaros. Piemiņas monētām ir tādas pašas iezīmes kā parastajām divu eiro apgrozības monētām, bet pusē ar attiecīgās valsts veidoto simboliku uz tām attēlots piemiņas motīvs.

Latvijā pirmā īpašā dizaina divu eiro piemiņas monēta, kuru Latvijas Banka laida apgrozībā 2014.gadā, veltīta Rīgai - uz monētas attēlota Vecrīgas panorāma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu