ZZ Čempionāta 2019. gada sezona paies skolēnu un skolotāju līderprasmju attīstības zīmē

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Savā 13. sezonā skolēnu gaidītākais gada notikums ZZ Čempionāts (ZZČ) uzsvērs Latvijas jauno līderu attīstību. Ikviens ZZČ dalībnieks varēs gūt apliecinājumu savām stiprajām pusēm un parādīt, ka tiecas pēc sasniegumiem.

ZZ Čempionāts ir lielākās sporta un prāta spēles skolēniem ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Aizvadīto sezonu laikā tajā ir iesaistījušies vairāk nekā miljons skolēnu, skolotāju, vecāku, atbalstītāju un organizētāju.

Foto: Publicitātes foto

Šogad ZZ Čempionātā vairākos posmos sacenšas klašu komandas no 5. līdz 12. klasei, kulmināciju sasniedzot  Finālā, kas no 23. līdz 25. maijam norisināsies sporta kompleksā “333” Ropažu novada “Sila Priedēs”. Finālā pulcēsies ap 15 000 skolēnu jeb 540 spēcīgākās un radošākās klases no visas Latvijas. Sacensības norisināsies starp komandām 5. - 6. klašu, 7. - 9.  un 10. - 12. klašu grupā.

Foto: Publicitātes foto

Pieteikšanās jeb Mājasdarba posms šogad noritēja no 18. februāra līdz 24. martam, kurā klasēm bija jāizdomā sava “uzvaras kustība” – unikāli dejas soļi, kas jāiemūžina 15 sekunžu garā video. Savukārt Pusfināls tāpat kā pagājušogad norisinās digitāli - no 27. marta līdz 21. aprīlim klasēm jāizpilda pieci uzdevumi, kuru izveidē piedalījušies arī ZZČ sadarbības partneri “Sadales tīkls”, SEB banka un “Fizmix”, savukārt Finālā piedalīsies tās klases, kas vislabāk būs veikušas Pusfināla uzdevumus.

Šogad pirmo reizi tiks organizēts Solo čempionāts, kas norisināsies pēc ZZČ Pusfināla. Tajā skolēni varēs brīvprātīgi izpildīt uzdevumus un saņemt balvas. Līdz ar to tiem skolēniem, kuri nepiedalās ZZ Čempionātā ar klasi, būs iespēja parādīt sevi kā individuālu līderi, risinot dažādus uzdevumus. Individuālā čempionāta uzvarētājs balvā saņems pilnībā apmaksātu divu nedēļu angļu valodas nometni Portugālē divu nedēļu garumā.

Šajā ZZČ sezonā gaidāmas izmaiņas arī balvu sistēmā – Finālā tiks apbalvoti astoņi 1. vietu ieguvē

Foto: Publicitātes foto

ji - viena komanda katrā vecumu grupā, kā arī katru dienu tiks noteikti ZZ Čempionāta līderu līderi jeb viena klase, kura būs ieguvusi visvairāk punktu visā čempionāta norises laikā un saņems Grand Prix absolūto uzvarētāju goda titulu. Grand Prix ieguvējs tiks noteikts, skaitot kopā mājasdarbā, Pusfinālā un Finālā iegūtos punktus.

Plašāka informācija par ZZ Čempionātu

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu