Vairāk nekā 22 000 skolēnu turpina cīņu par uzvaru ZZ Čempionātā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noskaidroti ZZ Čempionāta (ZZČ) pusfinālisti, kas turpinās sacensties par ceļazīmi uz Finālu un galvenajām balvām. Sacensību Pusfinālā iekļuvušas vairāk nekā 900 klases no visas Latvijas, kas pārsteidza žūriju ar vislabāk izpildītu ZZČ mājasdarbu. Tajā šogad bija jāizdomā “uzvaras kustība” jeb unikāli dejas soļi, kas jāiemūžina 15 sekunžu garā video.

Baltijā vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm šogad kopumā reģistrējās ap 30 000 skolēnu no visiem Latvijas reģioniem. Visaktīvāk pieteikušies 7.–9. klašu skolēni.

Foto: Publicitātes foto

“Ir prieks, ka jau ZZ Čempionāta pirmajā posmā varam iedvesmoties no skolēnu radošuma! Redzams arī tas, ka ar katru gadu aizvien vairāk pieaug iesniegto mājasdarbu kvalitāte. Īpaši vēlos izcelt to klašu mājasdarbus, kuru radīšanas procesā iesaistās arī skolotāji, atbalstot skolēnus un sniedzot viņiem vērtīgus padomus ceļā uz ZZ Čempionāta Finālu. Lai erudīcija, komandas gars un radošums palīdz stiprākajiem nokļūt uz pjedestāla!” novēl ZZČ projekta vadītāja Jūlija Vasiļjeva.

Foto: Publicitātes foto

ZZ Čempionāta Pusfināls sākās 27. martā, un, tāpat kā pagājušajā gadā, tas norisinās digitāli – klases Pusfināla uzdevumus saņem savos kontos ZZČ tiešsaistes platformā un pilda tos savā skolā un pilsētā. Piecu Pusfināla uzdevumu izpildei klasēm atvēlētas gandrīz četras nedēļas – tie jāiesniedz līdz 21. aprīļa plkst. 23.59. Ar fiziskajiem, radošajiem un dažādām zinātnēm saistītajiem uzdevumiem Pusfinālā tiks pārbaudītas gan katra skolēna individuālās, gan komandas līderības un sadarbības prasmes. Tās 540 klases jeb 180 komandas katrā klašu grupā, kas nopelnīs visvairāk punktu, iegūs ceļazīmi uz ZZ Čempionāta Finālu, kas šogad no 23. līdz 25. maijam norisināsies sporta kompleksā “333” Ropažu novada Sila Priedēs.

 

Foto: Publicitātes foto

Ar ZZ Čempionāta pusfinālistu sarakstu var iepazīties mājaslapā.

 

Foto: Publicitātes foto

Jau ziņots, ka šogad ZZ Čempionāta uzmanības centrā ir Latvijas jauno līderu attīstība. Šajā sezonā gaidāmas izmaiņas arī apbalvošanas sistēmā – Finālā tiks apbalvoti astoņi 1. vietas ieguvēji – viena komanda katrā vecuma grupā. Katru dienu tiks noteikti dienas līderi, bet viena klase, kas visā čempionātā būs ieguvusi visvairāk punktu, saņems Grand Prix jeb absolūtās uzvarētājas goda titulu. Grand Prix ieguvējs tiks noteikts, saskaitot kopā mājasdarbā, Pusfinālā un Finālā iegūtos punktus.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu