ZZ Čempionāta pusfinālā skolēnu uzmanību pievērš svarīgām tēmām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēgusies pieteikšanās šā gada ZZ Čempionāta (ZZČ) sacensībām – līdz ar to noskaidroti arī pusfinālisti! No visas Latvijas pusfinālā iekļuvuši vairāk nekā 22 000 skolēnu no 900 klasēm. Līdz 21. aprīlim pusfinālistiem ir jāizpilda pieci pusfināla uzdevumi, kuri izklaidējoša formātā vērsīs skolēnu uzmanību uz tādām svarīgām tēmām kā elektrodrošība, energoefektivitāte, fizikas likumi un veselīgs dzīvesveids.

Jau otro gadu ZZČ Pusfināls norisinās digitāli – klases pusfināla uzdevumus saņem savos kontos ZZČ tiešsaistes platformā un pilda tos savā skolā un pilsētā. Šogad pusfinālā ir pieci interesanti un izaicinoši uzdevumi. Lai tos izpildītu, jādarbojas gan individuāli, gan visai klasei komandā. Veicot pusfināla uzdevumus, čempionāta organizētāji aicina klašu komandas sadarboties tā, lai tiktu izmantotas katra klasesbiedra stiprās puses, prasmes un dotības. Tas ir ceļš uz uzvaru!

Piedāvājam apskatīt šā gada ZZ Čempionāta pusfināla uzdevumus!

FIZMIX eksperiments

Šajā komandas uzdevumā skolēniem jāizvēlas viena no trim piedāvātām tēmām un pašu spēkiem jāatkārto eksperiments, kuru nodemonstrē FIZMIX. Komandai jāiesniedz līdz pusotrai minūtei gari video. Lai saņemtu vēl papildu 30 bonusa punktus, visiem klasesbiedriem jāizpilda papilduzdevums – tests par fiziku.

ZZČ “Alias”

Pērn ZZČ Pusfinālā bija “Mēmais šovs”, šogad tiks spēlēta spēle “Alias”. Šim individuālajam uzdevumam ZZ Lācis ir sagatavojis vārdu skaidrojumus. Skolēniem divu minūšu laikā jāuzmin pēc iespējas vairāk vārdu. Atbilžu variantu nebūs – atbildes būs jāraksta pašiem, tāpēc svarīgi ievērot pareizrakstību. Gadījumos, kad atminēt vārdu būs grūtāk, drīkstēs izmantot atbilžu variantus, bet tad komanda iegūs mazāk punktu.

“Sadales tīkla” elektrodrošības pāru spēle

Šis ir individuāls uzdevums, kurā jāmeklē bilžu pāri. Taču tas nebūs tik vienkārši, kā var šķist. Skolēniem jāsameklē nevis vienkārši divas vienādas bildes, bet gan pareiza un nepareiza rīcība konkrētā situācijā. Spēlē ir trīs līmeņi, katrā meklējamo bilžu skaits ir arvien lielāks. Svarīgi pievērst uzmanību arī padomiem, ko starp līmeņiem piedāvā “Sadales tīkls”. Tie noteikti palīdzēs izpildīt uzdevumu ātrāk un veiksmīgāk.

Tele2 ātrumspēles

Šajā uzdevumā visiem klasesbiedriem jāpārbauda veiklība, spēlējot četras dažādas ātrumspēles:

  1. ātrrakstīšanas sacensības;
  2. matemātikas vienādojumi uz laiku;
  3. spēle, kurā ātri jāsaprot, vai krāsas nosaukums sakrīt ar teksta krāsu;
  4. spēle, kurā pēc iespējas vairāk reižu noteiktā laikā jāpiespiež poga.

SEB digitālais klases karogs

Klasei šajā uzdevumā kopīgi jāizveido savas klases digitālais karogs, izvēloties fona krāsu, dažādus papildu elementus, kā arī teksta (saukļa) krāsu un novietojumu. Tām klasēm, kuras nokļūs Finālā, karogi tiks uzdāvināti fiziskā veidolā. SEB uzdevumā iekļauts arī papilduzdevums, kuru izpildot, ir iespēja laimēt balvu no SEB 500 EUR vērtībā.

Jau ziņots, ka šogad ZZ Čempionāta uzvarētāji un galveno balvu ieguvēji tiks noteikti citādi nekā iepriekšējos gados. 1. vietu Čempionātā iegūs tās klases, kas sakrās visvairāk punktu, pildot Fināla galvenās stafetes, taču Grand Prix un galveno balvu savā klašu grupā iegūs tikai viena klase – tā, kura būs sakrājusi visvairāk punktu visa ZZ Čempionāta laikā. Tas nozīmē, ka visi punkti ZZ Čempionāta posmos tiek skaitīti kopā, – arī Pusfinālā klasēm jācenšas visu izdarīt maksimāli labi.

Novēlam veiksmi visām Pusfinālā iekļuvušajām komandām!

Plašāka informācija par ZZ Čempionātu

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu