Aptauja: Amerikāņus satrauc sociālo mediju ietekme (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Internets. Ilustratīvs attēls
Internets. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars / TVNET

Amerikāņi ir nobažījušies par tādu sociālo mediju kompāniju kā "Facebook" un "Twitter" ietekmi, daudziem norādot, ka tās izplata dezinformāciju un šķeļ valsti, liecina piektdien izplatīti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Telekanāla "NBC News" un izdevuma "Wall Street Journal" veiktā aptauja parādīja, ka 57% amerikāņu uzskata, ka sociālie tīkli vairāk šķeļ valsti, un 55% domā, ka sociālie tīkli drīzāk izplata melus un dezinformāciju, nevis īstas ziņas un informāciju.

61% aptaujāto uzskata, ka sociālie tīkli vairāk izplata negodīgus uzbrukumus un baumas par publiskām personām un korporācijām, savukārt pretējās domās ir 32% respondentu, kuri domā, ka tie palīdz publiskās personas un korporācijas saukt pie atbildības.

82% respondentu domā, ka sociālie tīkli vairāk iznieko laiku, bet tikai 15% sacīja, ka sociālajos tīklos iztērētais laiks ir labi pavadīts.

Tomēr, neskatoties uz bažām, 69% aptaujāto sacīja, ka izmanto sociālos medijus vismaz reizi dienā. Aptauja arī parādīja, ka 59% amerikāņu uzskata, ka tehnoloģijas kopumā dod vairāk laba, nekā slikta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu