Kā viegli pārvest 130 kilogramus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Darbi dārzā un piemājas saimniecībā ir dažādi: citi rada prieku, bet citi ir vienkārši jāpadara. Nopļaujot zāli, var ar gandarījumu skatīties uz angļu mauriņu vai, apgriežot dzīvžogu, – priecēt acis par tā formu. Bet ir arī tādi darbi, kas vienkārši jāpaveic. Jāpārved kaļķa vai betona maisi, jāatved grants celiņam vai jāaizved vecās lapas uz kompostu. Vai jāatgādā lielais ķirbis no dārza. Vai malka kamīnam.

Instrumentu ražotājs Makita pērn nāca klajā ar inovāciju, kas katram saimniekam ļauj ar prieku un bez piepūles veikt visus šos darbus – palīgā ņemot ar akumulatoru darbināmo ķerru DCU180.

Vest var visu – gan smiltis, gan maisus

Kas tik viss saimniecībā nav jāpārved! Pavasarī virziens visbiežāk ir uz dārzu, kad vedam stādus, kūdru un mēslojumu, bet rudenī laukā izaugušais ceļo uz māju vai pagrabu. Ja tiek veikti rekonstrukcijas darbi, visi materiāli – gan maisos, gan beramie –, ir jānogādā vajadzīgajā vietā. Ikvienam saimniekam ir svarīgi, lai ar ķerru varētu vest visdažādāko gabarītu un veidu kravas. Tāpēc Makita motorizētajai ķerrai ir pielāgojama gan kaste beramajām kravām, gan platforma, uz kuras var sakraut malkas bluķus vai cementa maisus. Un ne jau vienu – vismaz piecus! Jo ķerrā var vest līdz pat 130 kilogramiem smagas kravas.

Foto: Publicitātes foto

Parasti, kad krava nogādāta, iestājas tas neērtais brīdis, kad jāpiepūš vaigi un jāceļ ķerras ragi gaisā, lai visu, kas tās kastē, varētu izbērt. Un tad vēl, lai pilnībā saturu iztukšotu, jāmēģina atkāpties ar vertikāli sagāztu ķerru. Makita gadījumā tas nav nepieciešams, jo kaste vai platforma ir viegli izgāžama, pašu ķerru no vietas nekustinot.

Divi uz priekšu – viens atpakaļ

Katrai kravai ir savs ātrums – ar kastēm un tomātu stādiem uz siltumnīcu steigties pa akmeņainu pagalmu nav prāta darbs, tāpēc Makita akumulatora ķerrai ir divi ātrumi uz priekšu un viens atpakaļ. Uz priekšu tā sasniedz 3,5 km/h, atpakaļ – 1 km/h. Arī rokturu augstums ir regulējams atbilstoši stūmēja augumam. Galvenā priekšrocība ir tā, ka nav jānoslogo mugura un ķerras rokturi nav jāceļ uz augšu. Tā brauc pati, nepieciešama tikai piestūrēšana un akseleratora nospiešana. Protams, ja jābrauc pa šauru taciņu, aizmugures ritenīšus var noņemt un to vietā piestiprināt balsta kājas. Tad viss kā parasti – paceļam ķerras rokturus un braucam, jo stumt nevajag. To dara spēcīgais ķerras motors, kas var stumt pilnu kravu pat 12 grādu slīpumā.

Papildaprīkojums komplektā

Ikviena Makita akumulatora ķerra ir aprīkota ar diska bremzi, kuru var nofiksēt, ja ar kravu ir jāstāv slīpumā. Un vēl. Jūs jau zināt, kā tas ir, kad darbi ievelkas. Dažkārt tumšā vakarā vēl jāaizbrauc pēc malkas kamīnam vai arī pirms gulētiešanas jānorauj kāda burkānu vaga. Lieliski – ieslēdzam Makita ķerras LED lukturus un braucam pakaļ!

Viens par visiem

Viens akumulators – visiem! Makita akumulatora ķerra ir darbināma ar vienu vai diviem 18 V akumulatoriem. Viens akumulators, kas der vairāk nekā 200 dārza un profesionālajiem instrumentiem. Mainām instrumentus, bet akumulatorus – ne.

Tāpat kā citiem akumulatora darbarīkiem, arī ķerrai piemīt visas priekšrocības, bet galvenās no tām – vieglā lietošana un apkope. Jums nav jālej degviela mazajā traktorā un tas jādarbina, lai kaut ko aizvestu. Vienkārši ielieciet akumulatoru ķerrā, ieslēdziet to un – uz priekšu!

Lai uzzinātu vairāk par produktu un iegādes iespējām, ielūkojieties šeit.

 

 

 

 

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu