ZZ Čempionāta pusfinālā rekordliela aktivitāte uzdevumu izpildē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skolēnu visvairāk gaidīto sacensību – ZZ Čempionāta (ZZČ) – pusfināla uzdevumu izpildē šogad novērota ievērojami lielāka aktivitāte nekā pērn. Kopumā visi ZZČ Pusfināla uzdevumi izpildīti jau 32 968 reižu, dalībniekiem izmantojot visas iespējas uzlabot savus rezultātus un gūt maksimālo punktu skaitu. Visaktīvākās 2019. gadā ir 7. klases. ZZČ Pusfināls norit līdz 21. aprīļa plkst. 23.59.

ZZ Čempionāta pusfināls, tāpat kā pagājušajā gadā, norisinās digitāli – klases pusfināla uzdevumus saņem savos kontos ZZČ tiešsaistes platformā un pilda tos savā skolā. Skolēniem jāizpilda trīs individuāli un divi komandas uzdevumi. Piecu pusfināla uzdevumu izpildei klasēm atvēlētas gandrīz četras nedēļas – tie jāiesniedz līdz 21. aprīļa plkst. 23.59.

Ar fiziskajiem, radošajiem un dažādām zinātnēm saistītajiem uzdevumiem, kurus veidojuši ZZ Čempionāta sadarbības partneri, pusfinālā tiek pārbaudītas gan katra skolēna individuālās, gan komandas līderības un sadarbības prasmes, izklaidējošā formātā vēršot skolēnu uzmanību uz dažādām svarīgām tēmām. “Sadales tīkls” piedāvā spēli par elektrodrošību, fizikas portāls FIZMIX aicina skolēnus pašu spēkiem izmēģināt fizikas eksperimentus, SEB banka dod iespēju klasei izveidot digitālo karogu, savukārt “Tele2” pārbauda skolēnu veiklību un erudīciju dažāda veida ātrumspēlēs.

Par iekļūšanu ZZČ Finālā sacenšas 336 klases no Vidzemes, 193 klases no Kurzemes, 158 klases no Rīgas, 131 klase no Zemgales un 91 klase no Latgales. Tās 540 klases jeb 180 komandas katrā klašu grupā, kas nopelnīs visvairāk punktu, iegūs ceļazīmi uz ZZ Čempionāta finālu, kas šogad no 23. līdz 25. maijam norisināsies sporta kompleksā “333” Ropažu novada Sila Priedēs.

Jau ziņots, ka Baltijā vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm šogad kopumā reģistrējušies ap 30 000 skolēnu no visiem Latvijas reģioniem. Visaktīvāk pieteikušies 7.–9. klašu skolēni.

Vairāk informācijas par ZZ Čempionātu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu