Vides aktīvistu iecere bloķēt Hītrovu varētu būt izgāzusies (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lidmašīna nolaižas Londonas Hītrovas lidostā. Ilustratīvs attēls
Lidmašīna nolaižas Londonas Hītrovas lidostā. Ilustratīvs attēls Foto: PA Wire/PA Image/Scanpix

Londonas Hītrovas lidostas bloķēšana, ar kuru iepriekš draudēja vides aktīvisti, piektdien, šķiet, ir izgāzusies, jo organizācijas "Extinction Rebellion" aicinājumam atsaukušies tikai pārdesmit cilvēku.

Pie lidostas zem plakāta "Vai mēs esam pēdējā paaudze?" sapulcējušies tikai 15 līdz 20 cilvēku, no kuriem liela daļa ir padsmitnieki.

Iepriekš "Extinction Rebellion" solīja Klusajā piektdienā, kad pirms Lieldienu brīvdienām daudzi cilvēki dodas ceļojumos, bloķēt Hītrovas lidostas darbu.

Šobrīd lidosta ziņo, ka tās darbība nav nekādā veidā traucēta.

"Extinction Rebellion" pērn Lielbritānijā nodibināja augstskolu mācībspēki, un tā kļuvusi par vienu no visstraujāk augošajām vides kustībām pasaulē.

Organizācijas aktīvisti pirmdien sāka bloķēt Londonas tiltus un ielu krustojumus.

Policija rēķinās, ka protesti turpināsies arī nākamajās nedēļās.

Protestu laikā tūkstošiem cilvēku nobloķēja Vaterlo tiltu, saliekot uz tā kokus puķupodos. Aktīvisti arī ierīkojuši nometnes Haidparkā un protestējuši Parlamenta laukumā, Oksfordas laukumā un citur.

Protestētājiem ir trīs galvenās prasības - valdībai ir "jāsaka patiesība par klimata izmaiņām", līdz 2025.gadam oglekļa dioksīda emisija jāsamazina līdz nullei un jāizveido pilsoņu asambleja, kas šajā jomā pārraudzītu progresu.

Policija līdz šim aizturējusi aptuveni 460 protestētājus.

Iekšlietu ministrs Sadžids Džavids nosodījis šīs demonstrācijas, uzsverot, ka protestētājiem "nav tiesību pārkāpt likumu un ievērojami traucēt citu cilvēku dzīvi".

Ministrs paudis pārliecību, ka "policija ieņems stingru nostāju un lietos visu likuma spēku" pret likumpārkāpējiem.

Savukārt policijas pārstāvis paziņojis, ka kārtības sargi ir "apņēmības pilni" nodrošināt netraucētu lidostas darbību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu