Porošenko gatavs apsveikt Zelenski ar uzvaru vēlēšanās (13)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Petro Porošenko
Petro Porošenko Foto: Reuters

Nobalsojušo aptaujas liecina, ka Ukrainas prezidenta vēlēšanās ar lielu pārsvaru uzvarēs komiķis Volodimirs Zelenskis, apsteidzot pašreizējo valsts galvu Petro Porošenko. Porošenko atzinis, ka aptauju rezultāti "acīmredzami" parāda, kurš būs uzvarētājs, un esot gatavs apsveikt savu sāncensi, ziņo UNIAN.

Uzstājoties savas priekšvēlēšanu kampaņas štābā, Porošenko sacīja, ka vēlētāju aptauju rezultāti ir "acīmredzami un dodo iemeslu piezvanīt manam oponentam un apsveikt viņu".

"Man būs jāaiziet no prezidenta amata, tā lēmuši ukraiņi un es pieņemu šo lēmumu. Es pametīšu kabinetu, bet neaiziešu no politikas. Es turpināšu darboties politikā un cīnīties par Ukrainu," solīja Porošenko. "Mūsu aizstāvētie principi ir apdraudēti. Bet mūsu komanda aizstāvēs uzņemto kursu uz integrāciju Eiropā, bezvīzu režīmu un NATO."

Porošenko pauda gatavību palīdzēt Zelenskim līdz jaunā prezidenta inaugurācijai.

Tikmēr Zelenskis solīja nepievilt vēlētājus. 

"Paldies visiem ukraiņiem, kuri mani atbalstīja. Paldies visiem ukraiņiem, kuri izdarīja citu izvēli. Paldies visiem ukraiņiem, lai kur viņi arī neatrastos. Apsolu, ka nekad jūs nepievilšu jūs visus," sacīja Zelenskis savā priekšvēlēšanu štābā pēc tam, kad pēc iecirkņu slēgšanas paziņotie nobalsojušo vēlētāju aptauju rezultāti liecināja par viņa pārliecinošu uzvaru prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā.

"Kamēr vēl oficiāli neesmu prezidents, kā Ukrainas pilsonis varu teikt visām pēcpadomju savienības valstīm: paskatieties uz mums - viss ir iespējams!" teica Zelenskis.

Viņš arī solīja nomainīt ģenerālprokuroru Juriju Lucenko un citas amatpersonas.

"Lucenko - tā ir vecā komanda. Mēs iecelsim jaunus cilvēkus, un tas attiecas ne tikai uz Lucenko kungu," sacīja Zelenskis.

Viņš solīja samazināt prezidenta administrāciju un teica, ka nevēlas strādāt tās pašreizējās telpās.

Zelenskis arī norādīja, ka sarunas "Normandijas formātā" tiks turpinātas, taču "Minskas formātu" nepieciešams pārstartēt.

"Mēs jebkurā gadījumā darbosimies "Normandijas formātā". Mēs turpināsim Minskas procesu. Mēs to pārstartēsim. Domāju, ka mums būs kadru izmaiņas," teica Zelenskis. Viņš arī uzsvēra, ka pašlaik galvenais uzdevums ir panākt uguns pārtraukšanu Donbasā.

Zelenskis arī solīja darīt visu iespējamo, lai Krievijas sagūstītās Ukrainas militārpersonas atgrieztos dzimtenē.

Atbildot uz jautājumu par iespējamām kadru izmaiņām bruņoto spēku ģenerālštābā, Zelenskis sacīja: "Kas attiecas uz ģenerālštābu, mums ir ļoti nopietni cilvēki, kuriem ir autoritāte armijā. Tie ir pašreizējie ģenerāļi, jūs noteikti viņus redzēsiet. Man nav tiesību viņus nosaukt - ar viņiem ir vienošanās, tas ir ļoti nopietns stāsts."

Zelenskis izvairījās no atbildes uz jautājumu, vai plāno nomainīt aizsardzības ministru Stepanu Poltoraku.

Jau ziņots, ka pēc nobalsojušo vēlētāju aptauju rezultātiem, Ukrainā svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis komiķis Volodimirs Zelenskis.

Pēc projekta "Nacionālā nobalsojušo vēlētāju aptauja-2019" datiem, Zelenskis saņēmis 73% balsu, bet pašreizējais prezidents Petro Porošenko - 25% balsu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu