Saliedētie kaimiņi no Langstiņiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai Latvijā ir daudz kaimiņu kopienu, kuras kopā rīko pasākumus, dažādas aktivitātes, dalās ar darba instrumentiem un kļuvušas par draugiem? Jā! Un tieši pirms Lieldienām mums bija tas prieks iepazīties ar vienu no tām!

Kaimiņu kopienā Langstiņos ietilpst aptuveni 8 ģimenes, un paši pirmie kaimiņi uzsākuši draudzību jau pirms 14 gadiem! Ja ciemā ierodas jauni iedzīvotāji, viņi tiek aicināti pievienoties kopīgajām aktivitātēm!
 

Kā Ivars saka: “Esam spēcīgas ģimenes, kuras kopā svin svētkus, spēlē volejbolu, florbolu, izpalīdz viena otrai.” Ivars papildina, ka viņus visvairāk saliedē tieši sports: “Man ienākšana šajā kaimiņu kopienā sākās ar pludmales volejbolu. Starp mūsu zemes gabaliem ir brīva platība, kur esam ierīkojuši pludmales volejbola laukumu. Sākām sacensties sportā, tad - kuram daiļāks dārzs, un tad nolēmām, ka šī sacensība ir jāpārvērš draudzībā, kas visām pusēm ir izdevīgāk!”

Gunta stāsta, kā uzturēt tik ilgas kaimiņu attiecības: “Šajos 14 gados esam mainījuši savas aktivitātes. Vienveidība nevar pastāvēt tik ilgu laiku. Esam īpaši ar to, ka mums ir interesanti ne tikai mūsu aktivitātēs, kas ir sports, jubilejas, izbraucieni, bet mums ir interesanti arī sarunās. Ja mums nebūtu interesanti sarunāties vienam ar otru, neizprastu viens otra humoru, mēs nevarētu 14 gadus uzturēt kopā būšanu!”

Guntars papildina: “Interesanti, ka mēs esam ļoti dažādi. Mēs esam dažādu profesiju pārstāvji, neslēpjot arī to, ka ir vairākas augstu amatu ieņemošas personas, bet, kad sanākam kopā, tad pazūd šīs amatu atšķirības. Visi ir vienādi! Pa šiem gadiem esam iemācījušies pieņemt viens otru un neapvainoties!”

Langstiņu kaimiņu kopiena patiešām dara kopā daudz. Tiek organizētas sporta spēles, orientēšanās sacensības vietējā mežā un pat meistarklases, daloties savu hobiju prasmēs! Arī svētki tiek svinēti kopā, visiem ieguldot idejas, lai tie izdodas skaisti, vērienīgi un atmiņā paliekoši. Jāņos bijusi pat dzīvā mūzika, Jaunajā gadā visi pulcējas uz kopīgu, pašu organizētu uguņošanu, kopā dodas atpūsties arī ārpus Latvijas. Pērn bijuši kopā Ķelnē uz pasaules hokeja čempionātu. Šie kaimiņi palīdz viens otram, aprūpē kaimiņu mājdzīvniekus to prombūtnes laikā, sniedz padomus, dalās ar darba instrumentiem.

Kaimiņi stāsta, ka Husqvarna akumulatoru produkti ļoti iepriecinātu visus, jo ieviestais likums par zāles pļaušanu tikai pēc plkst. 10.00 vairs nebūtu nepieciešams!

Ko Langstiņu saliedētie kaimiņi novēl Latvijas iedzīvotājiem?

Pieredze liecina, ka vienmēr ir jābūt kādam, kurš organizē pasākumus, lai tie īstenotos un vienotu. Pieņemiet viens otru, saprotiet neapvainojoties!

Vineta novēl: “Lai kur Tu dzīvo, ir svarīgi saprast, kas Tev ir kaimiņos! Pirmkārt, no cilvēcīgā viedokļa, otrkārt, tā ir iespēja sevi pasargāt vai gūt palīdzību nepieciešamajās situācijās. Cilvēks cilvēkam, manuprāt, ir labākais atbalsts. Tas vieno, rada kopības sajūtu, piederību vietai, kur tu dzīvo. Ieteiktu, līdzīgi kā pie mums, arī citiem kopīgi darboties – ieguvējs ir ikviens!”

Guntars noslēdz vēlējumu: “Dzīvosim draudzīgi!”

Piedalies konkursā, īsi pastāsti par saviem kaimiņiem, jūsu kopīgo un laimē vērtīgas balvas no Husqvarna!

Meklē pieteikuma anketu šeit.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu