"Swedbank" Latvijā pirmajā ceturksnī nopelnījusi vairāk nekā 29 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Neitāls/LETA

"Swedbank" peļņa Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija 29,056 miljoni eiro, kas ir par 9,4% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina bankas mājaslapā publiskotais finanšu pārskats. Vienlaikus "Swedbank" grupas peļņa Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija 30,544 miljoni eiro, kas ir par 16,7% vairāk nekā 2018.gada pirmajā ceturksnī.

"Swedbank" aktīvi 2019.gada marta beigās bija 5,632 miljardi eiro, kas ir par 3,5% jeb 203,251 miljonu eiro mazāk nekā 2018.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 5,835 miljardi eiro.

Bankā aģentūrai LETA norādīja, ka "Swedbank" tīrie procentu ienākumi, salīdzinot ar 2018.gada pirmo ceturksni, pieauga par 6%, ko sekmēja kredītportfeļa izaugsme. Savukārt bankas kredītportfelis palielinājās par 5%, ko nodrošināja pieaugums kā uzņēmumu, tā mājsaimniecību kredītportfelī.

Vienlaikus bankas piesaistīto noguldījumu apmērs pieauga par 1%.

Tāpat bankā informēja, ka "Swedbank" tīrie komisiju ienākumi palielinājās par 5%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn. Pieaugumu sekmēja augstāka aktivitāte maksājumu karšu un maksājumu jomā, kas kompensēja zemāku aktivitāti ieguldījumu pārvaldīšanā. Tikmēr pārējie ienākumi palielinājās par 15%, galvenokārt pateicoties lielākiem ienākumiem apdrošināšanas jomā.

Kopējie bankas izdevumi gada laikā pieauga par 3%, ko visbūtiskāk ietekmēja augstākas personāla izmaksas un ieguldījumi digitālajos risinājumos.

Bankā arī minēja, ka kredītu kvalitāte saglabājās augsta, iepriekš veikto uzkrājumu atbrīvošanai nedrošajiem kredītiem sasniedzot miljonu eiro.

"Gads ir sācies ar strauju izaugsmi gan Latvijas ekonomikai kopumā, gan "Swedbank". Uzņēmumi un arī privātpersonas iegulda attīstībā vairāk nekā līdz šim - gada pirmajos trijos mēnešos teju 1000 uzņēmumu ir saņēmuši "Swedbank" finansējumu biznesa attīstībai, savukārt vairāk nekā 900 ģimeņu ir izmantojušas iespēju iegādāties jaunu mājokli. Salīdzinot ar tendencēm pirms gada, novērojam, ka nu jau lielākā daļa klientu izmanto iespēju savas finanses vadīt ar viedtālruņa palīdzību - "Swedbank" mobilo lietotni regulāri izmanto 400 tūkstoši klientu, savukārt nu jau vairāk nekā pusmiljons klientu atzinuši, ka ērtākais rīks kā piekļūt bankai ir "Smart-ID". Attīstītus un pieejamus pakalpojumus kā biežāko iemeslu par labu "Swedbank" min arī tie 8000 klientu, kuri kopš janvāra ir papildinājuši "Swedbank" klientu loku," teica bankas valdes priekšsēdētājs Latvijā Reinis Rubenis.

2018.gada pirmajā ceturksnī "Swedbank" grupa Latvija strādāja ar peļņu 26,183 miljonu eiro apmērā, bet pašas "Swedbank" peļņa bija 32,059 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu