"Maxima" aprīkos veikalus ar saules paneļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mazumtirgotājs "Maxima" piecu gadu laikā plāno investēs 10 miljonus eiro Baltijas valstīs strādājošo veikalu aprīkošanai ar saules paneļiem, nodrošinot veikaliem autonomu elektroenerģijas piegādi, aģentūru LETA informēja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Viņa pavēstīja, ka Latvijā pirmais veikals, uz kura jumta tiks izveidota saules paneļu sistēma, būs "Maxima XX" formāta veikals Rīgā, Saharova ielā 20a. Attiecīgais veikals ar saules paneļiem tiks aprīkots pēc tā rekonstrukcijas gada otrajā pusē.

Dupate-Ugule norādīja, ka saules enerģija būs ne tikai videi draudzīgs elektroenerģijas avots - izveidotā sistēma ļaus optimizēt arī elektroenerģijas patēriņu. Lielāko enerģijas daudzumu plānots saražot vasaras mēnešos, kad veikalos ir lielākais enerģijas patēriņš, kuru pamatā veido gaisa kondicionēšanas sistēmas darbības uzturēšana.

Viņa piebilda, ka tuvākajos gados visā "Maxima" veikalu tīklā Baltijā plānots izbūvēt saules elektrostacijas ar jaudu līdz diviem megavatiem.

Līdz ar saules enerģijas sistēmu ieviešanu, "Maxima" turpinās apzināt arī citas atjaunojamās enerģijas infrastruktūras attīstības iespējas, atzīmēja kompānijas pārstāve.

"Maxima Latvija" valdes loceklis Jānis Vanags sacīja, ka energoefektivitāte ir viena no mazumtirgotāja prioritātēm, tāpēc, rekonstruējot un modernizējot veikalus, elektroenerģijas patēriņš tiek samazināts līdz 30%. "Investīcijas atjaunojamās enerģijas resursos ir mērķtiecīgs solis, lai samazinātu ietekmi uz vidi, veicinātu veikalu darbības izdevumu efektivitāti un ietaupītos līdzekļus ieguldītu mūsu klientu pieredzē un darbinieku izaugsmē," viņš teica.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Maxima Latvija" apgrozījums 2017.gadā bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 165 tirdzniecības vietas - septiņi "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 129 "Maxima X" un pieci "MaximaExpress".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu