Veselīgi salāti tiem, kuri gatavojas maratonam

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Saulainais un siltais laiks tā vien rosina izkustēties, un gatavošanās daudzveidīgiem sportiskiem izaicinājumiem, tostarp maratonam, rit pilnā sparā. Lai treniņa laikā izsalkums netraucē mērķu sasniegšanai, un pēc sportošanas pietiek spēka atlikušajai dienai, būtiski parūpēties par aktivitāšu slodzei atbilstošu maltīti.

Lūk, salātu receptes, kas lieliski iederēsies sportotāju ēdienkartē gan pirms, gan arī pēc treniņiem.

Ledus salāti ar melno kvinoju

Sastāvdaļas:

  • 1/2 ledus salātu galviņas
  • 1 avokado
  • 1 ābols
  • 6 ķiršu tomātiņi
  • 50 g melnās kvinojas
  • 1 sauja valriekstu

Mērcei:

  • 4 ēd. k. extra virgin olīveļļas
  • 1 ēd. k. laima sulas
  • 1 tējk. aveņu etiķa
  • 1 tējk. kļavu sīrupa
  • 1 ēd. k. svaigu, sakapātu piparmētras lapiņu
  • 1/2 tējk. maltu melno piparu

Pagatavošana:

Novāra kvinoju,sekojot pagatavošanas norādēm uz iepakojuma. Noskalo salātus un saplūc vai sagriež mazākos gabalos, liekot traukā. Ābolam izņem serdi un sagriež plānās strēmelēs, pievieno salātlapām kopā ar uz pusēm sagrieztiem tomātiem un avokado šķēlēm. Pievieno novārītu kvinoju un riekstus.

Atsevišķā traukā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas. Mērci pievieno salātiem un apmaisa neilgi pirms pasniegšanas.

Salāti ar truša gaļu

Sastāvdaļas:

  • 250 g truša gaļas
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 tējk. Maltas saldās paprikas
  • 1 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 1/3 tējk. ķiploku pulvera
  • Nedaudz citrona miziņas
  • 300 g Pak choi jeb Ķīnas kāposta
  • 100 g vārītu biešu
  • 5 gab. sarkano redīsu
  • 1/2 tējk. citrona miziņas
  • Sula no 1 citrona
  • 1 tējk. medus
  • 3 ēd. k. extra virgin olīveļļas

Pagatavošana:

Truša gaļu sagriež gabaliņos un iemarinē eļļā un garšvielās ar nelielu daudzumu citrona miziņas. Apcep uz pannas līdz gatavībai. Noskalo salātus un saplūc nelielos gabalos. Pievieno salātiem bietes un redīsu šķēlītes. Atsevišķā traukā sajauc mērci līdz viendabīgai konsistencei un pārlej salātiem.

Normunds Baranovskis iesaka: šie var būt arī gardi siltie salāti, jo visas salātu sastāvdaļas var arī karsēt, piemēram, pagatavot uz pannas.

Raksts tapis sadarbībā ar Rimi kustības “Labākai dzīvei” šefpavāru Normundu Baranovski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu