Saseksas hercogu dēlu pasaulei atrādīs šodien vai rīt

Kam viņš līdzināsies?
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Saseksas hercogi 6. maijā plkst. 05:26, beidzot satika savu pirmo atvasīti - 3,2 kg smagu dēlu. Vecāki vēl domā dēlam vārdu, tomēr princis Harijs apsolīja, ka tuvākajās dienās, kad dēliņu būs apskatījuši tuvākie ģimenes pārstāvji, to redzēsim arī mēs.

"Mums ir prieks paziņot, ka Meganai un man šorīt piedzimis zēns - ļoti veselīgs puika,"  televīzijas kameru priekšā Vindzoras pilī paziņojis jaunais tēvs. "Māmiņai un bērnam klājas neticami labi. Tas ir apbrīnojamākais pārdzīvojums, kādu vien spēju iedomāties. Mana sieva ir varone!"

Princis Harijs reportieriem pavēstīja, ka viņi ar sievu tuvākajās dienās plāno īpašu paziņojumu, lai pasaulei parādītu savu pirmdzimto.

Foto: Reuters/ScanPix

Intervijas beigās hercogs vēlreiz uzsvēra, ka viņš ir pateicīgs savai sievai Meganai par to, ka viņa viņam ir dzemdējusi bērnu. "Tas ir kaut kas apbrīnojams, kos pēj paveikt sieviete!"

Jaunais tēvs piebilst, ka viņš, tāpat kā jebkurš cits vecāks, savu atvasi uzskata par brīnumu un būtu gatavs atdot savu dzīvību par savu bērnu.

Saseksas hercogu pirmdzimtais nenēsās titulu “princis”. Izrādās, viss nonāk pie Lielbritānijas karaliskās ģimenes zelta likuma, kurā teikts, ka tituli «princis», «princese» un «Viņa Karaliskā Augstība» tiek piešķirti monarha bērniem vai mazbērniem. Princis Džordžs un princese Šarlote ir izņēmums. Tas tādēļ, ka princis Viljams ir nākamais rindā uz troni pēc sava tēva prinča Čārlza, kurš ieņems savas mātes karalienes Elizabetes II vietu. 2013. gadā karaliene noteica jaunu kārtību, kas oficiāli stājās spēkā 2015. gadā, divus mēnešus pirms Šarlotes dzimšanas. Tas ļāva viņai piešķirt tādu pašu karalisko titulu kā Džordžam. Ja izmaiņas nebūtu veiktas, burvīgā mazā dāma būtu lēdija Šarlote Mountenbata-Vindzora. 

Saseksas hercogu pāra kāzas
Saseksas hercogu pāra kāzas Foto: AFP/SCANPIX

Saseksas hercogi jāvārdu viens otram teica 2018. gada 19. maijā, bet par hercogienes grūtniecību pasaule uzzināja oficiālā paziņojumā no Kensingtonas pils  - 2018. gada 15. oktobrī. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu