Vaira Vīķe-Freiberga: sankcijām pret Krieviju bija ļoti būtiska simboliska nozīme (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ekspresidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc Saeimas svinīgās sēdes, kas veltīta Latvijas proklamēšanas 100.gadadienai, Latvijas Nacionālajā teātrī.
Valsts ekspresidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc Saeimas svinīgās sēdes, kas veltīta Latvijas proklamēšanas 100.gadadienai, Latvijas Nacionālajā teātrī. Foto: Zane Bitere/LETA

Sankcijām pret Krieviju bija ļoti būtiska simboliska nozīme, izriet no eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas sacītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Tieša runa". 

Diskusijā izskanēja, ka Eiropas Savienība sankcijas Krievijai būtu varējusi uzlikt daudz efektīvāk, piemēram, liedzot veikt SWIFT maksājumus. Tam sekoja viedoklis, ka sankcijas Krievijai palīdz kļūt spēcīgākai, pat pašpietiekamai, jo tai ir jāatrod, kā visu nodrošināt pašai.

Uz to Vīķe-Freiberga atbildēja, ka sankcijām pret Krieviju bija būtiska simboliska nozīme. Viņa atzina, ka Eiropas Savienība atstāja Krievijai "nepieklājīgi ilgu laiku sagatavoties" sankcijām, tomēr vienprātības panākšana bija būtiska.

"Bija reakcija arī no tām Eiropas valstīm, kas iepriekš tika uzskatītas par Krievijas draugiem. Piemēram, no Itālijas, no kuras tas netika sagaidīts. (..) Beigās Eiropas Savienība bija spējīga vienoties," uzsvēra eksprezidente.

Pilnu diskusiju iespējams noskatīties Latvijas Televīzijas mājaslapā

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu