Nebeidzama jautrība ZZ Čempionāta 1. finālā dienā

CopyLinkedIn Draugiem X

ZZČ Fināls oficiāli ir sācies! Zī, Zē, Lācis, skolēnu komandas un skolotāji ierodas sporta kompleksā “333” “Sila priedēs”, līdzi paķerot arī pasākuma vadītāju Ketiju Šēnbergu, DJ Magnusu Eriņu un vakarā… oh jeee… “Bermudu Divstūri”.

Bērni pamazām pulcējas – pie ieejas viņus sagaida Zī, Zē un Lācis. ZZČ ievadā klātesošos sveic Ropažu novada domes priekšsēdētaja vietniece Renāte Gremze, “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts, un tad jau jautrība var sākties!

Bet pirms sacensībām vēl viens svarīgs notikums – ar skaļiem aplausiem un ovācijām tiek sveiktas 5. un 6. klašu skolotājas, kas saņēmušas “Tele2” specbalvu – iespēju apmeklēt unikālu skolotāju konferenci “Izaugsmes domāšana kopā ar pasaules vadošo pētnieci motivācijas un pilnveides jautājumos Kerolu Dveku” sadarbībā ar izglītības uzņēmumu “Lielvārds”.
 

Šodien sacenšas 180 klases 5.–6. klašu grupā. Visi ir apņēmības pilni, mundri, priecīgi par tikšanos un jauko, silto laiku!
 

Skolēniem šoreiz sagatavotas astoņas Fināla stafetes – ieskatīsimies katrā no tām. “Zelta Zivtiņas” akvaparkā skolēniem jāpārvar slidens un slapjš ūdens ceļš, un nekas nav tik vienkārši, kā izskatās! Kurš vislabāk pratīs noturēt līdzsvaru? SEB UZVARAS KAROGI skaisti plīvo debesīs, bet visaugstāk tos pacelt izdodas tiem, kuri fizikas un ģeometrijas stundās nav slinkojuši. Citi ritmiski griež zinātnes centra AHHAA lielriteni vai pārvar šķēršļus “Tele2” iedvesmojošā zonā “Vēl augstāk ar “Tele2””. “Sadales tīkla” zonā par līderiem kļūst skolēni ar vislabāko atmiņu. Stafete KOPĀ UZ UZVARU māca nedarīt citiem to, ko negribam, lai dara mums, un darboties kopā lielā komandā. Dabas pazinēji un aizstāvji var izcelties ŠĶIRZIŅA stafetē, bet BUMBO UN RIPO zonā, izrādās, par līderi ir jākļūst kādam citam no komandas, kamēr īstais līderis pakāpjas malā vai šajā gadījumā iekāpj kartingā.
 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Daudzi spēkus izmēģina arī Brīvo aktivitāšu zonā, kur liela rosība, kā ierasts, valda pie FIZMIX telts, pašiem mēģinot saslēgt elektrisko ķēdi un piedaloties citos aizraujošos eksperimentos. Zinātnes centrs AHHAA piedāvā izzināt kosmosa noslēpumus, SEB sarīkojis finanšu spēli un iespēju nofotografēties ar “selfijdronu”, savukārt Ropažu novada pašvaldība sarīkojusi aktuālu Instagram spēli.

Tikmēr skolotāji pulcējas Skolotāju zonā, kur šodien izskan vairākas noderīgas lekcijas – “Papardes zieds” stāsta par seksuālās veselības izglītību skolās, Valsts policija pievēršas drošībai mācību iestādē, bet “Tele2” runā par pārmērīgu interneta lietošanu un skolēna veselību. Tiek piedāvātas arī lekcijas par uztura nozīmi bērnu attīstībā, apzinātu mācīšanos, energoefektivitāti un nūjošanu. Bērni bieži ieklausās tieši skolotāju padomos, tāpēc liels prieks, ka Skolotāju zona ir tik apmeklēta!
 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Visas dienas garumā 5. un 6. klašu komandas aizrautīgi sacenšas par balvām, kas šogad ir tiešām iespaidīgas, jo “Grand Prix” ir iespēja doties uz Budapeštu, apmeklēt Drakulas pili, “Troņu spēļu” cienīgo Višegrādas cietoksni un citas aizraujošas vietas. Bet šīsdienas Fināla sacensību uzvarētāji var izbaudīt divas aizraujošas dienas tepat Latvijā – piedzīvojumu spēli Cēsu pilī, izbraucienu ar supiem, nakšņošanu visiem kopā ar labu filmu un burgeriem pie ugunskura.

Un kur nu vēl citas balvas gan no AHHAA, gan SEB, “Papardes zieda”, programmas “Piens un augļi”, Rīgas Stradiņa universitātes, Ropažu pašvaldības, “Sadales tīkla” un ZZČ organizētājiem!

Pēc labi padarīta darba var arī dalīties iespaidos, apskatīt iegūtās balvas, taisīt pašbildes, klausīties mūziku un atveldzēties oficiālajā peldvietā aiz ZZ akvaparka.
 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu