ZZ Čempionāta 2. dienā vienaldzīgo nav: apmeklē pat valsts prezidents

CopyLinkedIn Draugiem X

Rit ZZČ Fināla otrā diena, kas ir ne mazāk aizraujoša par pirmo. Šoreiz Zī, Zē un Lācis gludina treniņtērpus jau rīta agrumā un laikus dodas pie sporta kompleksa “333” Sila priedēs vārtiem, nepacietīgi mīņājoties un gaidot ļoti īpašu viesi – Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Liels prieks, ka arī mūsu prezidents novērtē ZZČ ieguldījumu bērnu un jauniešu attīstībā, dažādu prasmju izkopšanā un iespējā saturīgi un jēgpilni pavadīt brīvo laiku.

7.–9. klašu grupas skolēni un viņu skolotāji ar prieku sagaida prezidentu un noklausās viņa iedvesmojošo runu pirms sacensību sākuma. Turklāt prezidents atklāj, ka ļoti priecājas jauniešus redzēt atkal, jo 15. maijā Rīgas pili apmeklēja un pie prezidenta ciemojās deviņas labākās Pusfināla klases, un daudzi jaunieši atzinuši, ka tieši vizīte pie prezidenta mudina sasniegt izcilus rezultātus arī Finālā.

Pēc tam prezidents dod vārdu Ropažu novada domes priekšsēdētājam Zigurdam Blauam un “Tele2” komercdirektoram Raivo Rostam. Un tad seko pats aizraujošākais – prezidenta kopīga pašbilde ar ZZČ 2019 finālistiem!

Raimonds Vējonis arī sveic 7.–9. klašu skolotājas, kas saņēmušas “Tele2” specbalvu – iespēju apmeklēt unikālu skolotāju konferenci “Izaugsmes domāšana kopā ar pasaules vadošo pētnieci motivācijas un pilnveides jautājumos Kerolu Dveku” sadarbībā ar izglītības uzņēmumu “Lielvārds”.

Kad runas un apsveikumi izskanējuši, laiks dienas lieliskākajam notikumam – sacensībām! Šodien sacenšas 180 klases 7.–9. klašu grupā no visas Latvijas. Daudzi vēl atceras, ka pērn startējuši jaunākajā 5.–6. klašu grupā, un nepacietīgi gaida, kādi uzdevumi būs sagatavoti šoreiz.

Skolēniem šoreiz sagatavotas astoņas Fināla stafetes – ieskatīsimies katrā no tām. “Zelta Zivtiņas” akvaparkā skolēniem jāpārvar slidens un slapjš ūdens ceļš, un nekas nav tik vienkārši, kā izskatās! Kurš vislabāk pratīs noturēt līdzsvaru? SEB UZVARAS KAROGI skaisti plīvo debesīs, bet tos visaugstāk pacelt izdodas tiem, kuri fizikas un ģeometrijas stundās nav slinkojuši. Citi ritmiski griež zinātnes centra AHHAA lielriteni vai pārvar šķēršļus “Tele2” iedvesmojošā zonā “Vēl augstāk ar “Tele2””. “Sadales tīkla” zonā par līderiem kļūst skolēni ar vislabāko atmiņu. Stafete KOPĀ UZ UZVARU māca nedarīt citiem to, ko negribam, lai dara mums, un darboties kopā lielā komandā. Dabas pazinēji un aizstāvji var izcelties ŠĶIRZIŅA stafetē, bet BUMBO UN RIPO zonā, izrādās, par līderi ir jākļūst kādam citam no komandas, kamēr īstais līderis pakāpjas malā vai šajā gadījumā iekāpj kartingā.

Foto: ZZ Čempionāts 2019: fināla otrā diena
Foto: ZZ Čempionāts 2019: fināla otrā diena Foto: Jānis Škapars/TVNET

Daudzi spēkus izmēģina arī Brīvo aktivitāšu zonā, kur nepārspēts līderis ir Kendamas čempionāts, kas vilina ar iespēju iemācīties jaunus un parādīt jau apgūtos foršos trikus. Turklāt trikus palīdz iemācīties divi Kendamas profesionāļi no ASV – Tīdžs Kolesniks (Teej Kolesnik) un Kendamas 2015. gada pasaules čempions Vaiets Brejs (Wyatt Bray), kuri ir elki daudziem ZZČ dalībniekiem. Puiši aizgūtnēm sniedz autogrāfus un rāda paraugdemonstrējumus, kurus mūsējie cenšas atdarināt, un, jāsaka, viņiem tas visnotaļ labi izdodas! Vēl daži treniņi – un varbūt kāds no mūsējiem būs jaunais Kendamas pasaules čempions!

Ļoti interesanta šoreiz ir aktivitāte 101 DAINA, jo katrs no mums zina vismaz dažas tautasdziesmas – latviešu dainas, kurās ierakstīta mūsu dzīvesziņa, spēcīgs kods, kas padara mūsu nāciju stipru un sirdsgudru. Tāpēc šoreiz īpaša aktivitāte – iespēja iemūžināt savas mīļākās tautasdziesmas video formātā.

Tikmēr aktīvākie jau devušies uz Skeitparku, kur iespējams braukt pa rampām un iemācīties jaunus skeitborda trikus. Kā vienmēr ļoti apmeklētas ir zinātnes centra AHHAA un FIZMIX teltis, bet mācību platformas Soma.lv teltī Viedgrāmatas un izaugsmes burvji gaida viesus interaktīvai viktorīnai, kurā var pārbaudīt savu atjautību, erudīciju un zināšanas.

Tā kā šogad ZZČ galvenā tēma ir līderība, tad Skolotāju zonā šodien “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts stāsta par līderību un veidiem, kā to veicināt jauniešos. “Tele2” piedāvā arī diskusiju par pārmērīgu interneta un viedierīču lietošanu un to ietekmi uz jauniešu attiecībām gan ar vienaudžiem, gan ģimenē. Savukārt “Papardes zieds” runā par seksuālās veselības izglītību skolās, bet Valsts policija pievērš uzmanību tik svarīgam jautājumam kā drošība mācību iestādē. Skolotāju uzmanību izpelnās arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes meistarklase par veselīgu ēdienu gatavošanu.

Foto: ZZ Čempionāts 2019: fināla otrā diena
Foto: ZZ Čempionāts 2019: fināla otrā diena Foto: Jānis Škapars/TVNET

Galveno aktivitāšu un brīvo aktivitāšu piepildītā diena paiet vienā acumirklī. Tik tikko paspējām iziet visas stafetes, uzņemt pāris pašbildes, uzēst saldējumu – un vakars jau klāt. Taču tas nav nekāds parastais vakars, jo priekšā vēl apbalvošanas ceremonija un vakara koncerts. Šovakar jauniešus iepriecinās mūziķis Ansis Egle, bet par foršu mūziku visu dienu gādā DJ Magnuss Eriņš.

Bet balvas? Balvas ir grandiozas – “Grand Prix” ieguvēji 7.–9. klašu grupā saņem iespēju doties uz Budapeštu, apmeklēt Drakulas pili, “Troņu spēļu” cienīgo Višegrādas cietoksni un citas aizraujošas vietas. Bet šīsdienas Fināla sacensību uzvarētāji var izbaudīt divas aizraujošas dienas tepat Latvijā – piedzīvojumu spēli Cēsu pilī, izbraucienu ar “supiem”, nakšņošanu visiem kopā ar labu filmu un burgeriem pie ugunskura. Un kur nu vēl citas balvas gan no AHHAA, gan SEB, “Papardes zieda”, programmas “Piens un augļi”, Rīgas Stradiņa universitātes, Ropažu pašvaldības, “Sadales tīkla” un ZZČ organizētājiem!

Vēl kāda pašbilde pēc labi padarīta darba – un tad jau laiks baudīt koncertu! Uz tikšanos nākamgad!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu