"Valsts nekustamie īpašumi" pārcelsies uz telpām VID ēkā Talejas ielā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienests.
Valsts ieņēmumu dienests. Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šā gada beigās pārcelsies uz telpām Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkā Talejas ielā 1, stāstīja VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna.

Patlaban VNĪ atrodas trijās dažādās adresēs - Vaļņu ielā 28, Mucenieku ielā 3 un Smilšu ielā 1.

Vārna uzsvēra, ka līdz ar pārcelšanos uz jaunajām telpām VNĪ piecu gadu laikā ietaupīs gandrīz miljonu eiro.

Lai pielāgotu telpas VNĪ vajadzībām, notiks iepirkums telpu aprīkošanai ar mēbelēm. Kopējās VNĪ pārcelšanās izmaksas prognozētas apmēram 731 000 eiro.

"Biroju kompleksā Talejas ielā 1, kas plašāk pazīstama kā VID atrašanās vieta, šobrīd ir brīvas platības, kas tiek pielāgotas mūsu vajadzībām. Mūsu komandai, pārceļoties uz vienotu biroju Talejas ielā 1, tiks samazināta esošā kopējā izmantotā platība par 45% - no 3690 kvadrātmetriem līdz 2055 kvadrātmetriem. Kopumā rēķinām, ka telpu uzturēšanā nepilnu piecu gadu laikā ietaupīsim aptuveni miljonu eiro. Lielāko daļu atbrīvotās telpas Vecrīgā, pielāgojot lietotāja vajadzībām, plānojam izmantot valsts pārvaldes vajadzībām," informēja VNĪ valdes priekšsēdētājs.

Pēc viņa teiktā, jaunajās VNĪ telpās Talejas ielā būs krietni zemāki uzturēšanas izdevumi, tādējādi ilgtermiņā ar uzkopšanas, pasta un citu pakalpojumu izmaksām piecu gadu periodā tiks ietaupīti aptuveni 900 000 eiro.

Paredzams, ka darba vides plānojumā būs iekļautas zonas gan individuālam darbam, kas prasa koncentrēšanos, gan sadarbības zonas komandas darbam. Jaunajā birojā vienuviet strādās apmēram 250 VNĪ darbinieku, tur būs 170 darba staciju, no kurām tikai dažas būs stacionāras. Vienlaikus uzlabojot un modernizējot darba vidi, tiks samazināts kvadrātmetru skaits uz darbinieku no pašreizējiem 16 kvadrātmetriem līdz deviņiem kvadrātmetriem.

TVNET jau vēstīja, ka VNĪ no šā gada sāks ieviest jaunu pieeju darba vides veidošanā publiskajā sektorā - koncepciju "Nākotnes birojs". Viens no piemēriem šai koncepcijai būs Ekonomikas ministrijas un tās padotības iestāžu pārcelšana uz Elizabetes ielu 2, kas varētu notikt aptuveni piecu gadu laikā. No patlaban esošajām deviņām adresēm ministrija un tās iestādes pārvietosies uz vienu adresi, bet aizņemto telpu platība samazināsies no 30 000 kvadrātmetru līdz 20 000 kvadrātmetru.

VNĪ šobrīd īsteno 33 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām, lai nodrošinātu to, ka ilgtermiņā visas valsts sektora iestādes varētu strādāt mūsdienīgās, labi apsaimniekotās un energoefektīvās telpās. Uzņēmums nodrošina nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 miljona kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, un tā īpašniece ir Finanšu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu