Noslēdzies ZZ čempionāta fināls, un zināmi “GRAND PRIX” balvu ieguvēji visās klašu grupās

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

25. maijā noslēdzās ZZ Čempionāta (ZZČ) fināls, kas šogad tradicionāli norisinājās trīs dienas sporta kompleksā “333” Ropažu novadā. Aizraujošās ZZČ stafetēs “Grand Prix” balvu un ceļojumu uz Budapeštu izcīnījusi Ogres sākumskolas 6.b klase, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 9. klases komanda un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas 10. klase.

Augsto “Grand Prix” novērtējumu klases saņēma par izcilu sniegumu visa ZZ Čempionāta laikā, sākot jau no pieteikšanās un mājasdarba, kas šoreiz bija īpašas uzvaras dejas radīšana. Kopumā klasēm bija sekmīgi jāaizvada trīs Čempionāta kārtas – mājasdarbs, Pusfināla uzdevumi, kurus sagatavoja ZZ Čempionāta  komanda un partneri (“Sadales tīkls”, “Tele2”, SEB un “FIZMIX”), kā arī jāpiedalās fināla stafetēs. Par godalgām  cīnījās tās klases, kuras spēja parādīt gan lielisku komandas darbu un spēju saklausīt cits citu, gan individuālās prasmes.

Foto: Publicitātes foto

“Bērnu un jauniešu milzīgā atsaucība, entuziasms un degsme, sacenšoties ZZ Čempionātā, ir apbrīnojama. Ir skaidrs, ka ZZČ gadu gaitā ir kļuvis par daudz ko vairāk nekā tikai sporta un prāta spēlēm. Daudzi skolēni un viņu skolotāji uzsver, ka tā ir kļuvusi par klasi saliedējošu tradīciju, kas motivē pilnveidoties un attīstīties ļoti daudzās jomās. Turklāt vislielākais prieks, ka šo tradīciju par savējo nu jau var saukt dažādu paaudžu skolēni, jo pirmais ZZ Čempionāts notika tālajā 2006. gadā. Neticami, ka šodien pirmajiem ZZ Čempionāta dalībniekiem jau ir vairāk nekā 30 gadu,” atklāj “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs, atzīmējot, ka ZZČ rīkotāji katru gadu cenšas ieviest dažādus jauninājumus, lai bērniem būtu interesanti.

Šogad ZZČ Finālā bija jauna apbalvošanas kārtība – tika apbalvota labākā klase katrā klašu grupā, proti, 1. vieta starp sestajām klasēm, 1. vieta starp septītajām klasēm utt., katru dienu saglabājot arī vienu lielo “Grand Prix” ieguvēju, kas balvā saņēma aizraujošu ceļojumu uz Budapeštu. Šajā ZZČ īpaši tika domāts arī par skolotājiem, piedāvājot apmeklēt “Tele2” Skolotāju zonu, kurā visas dienas garumā varēja atpūsties mīkstākos krēslos, klausīties noderīgas lekcijas un piedalīties diskusijās.

Foto: Publicitātes foto

Arī šogad ZZ Čempionātu apmeklēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš uzsvēra ZZČ ieguldījumu bērnu un jauniešu attīstībā, dažādu prasmju izkopšanā un iespējā jēgpilni un saturiski pavadīt brīvo laiku. Vējonis mudināja bērnus un jauniešus būt līderiem, kas veidos nākotnes Latviju. 

Skolēni un jaunieši dalībai ZZČ bija īpaši gatavojušies, izveidojot arī saskaņotu vizuālo tēlu, izvēloties interesantu un vienojošu apģērbu, kā arī izdomājot dažādus skanīgus saukļus, piemēram: “Kopā darām, vairāk varam!”, “Atslēdz savu potenciālu”, “Kopā roku rokā” u. c.

Liels prieks un gandarījums par šī gada uzvarētājiem

5.–6. klašu grupā 1. vietu starp piektajām klasēm izcīnīja Vilces pamatskolas 5. klase, 1. vietu starp sestajām klasēm ieguva Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolas 6.a klase. Pirmo vietu ieguvēji balvā saņēma divu dienu piedzīvojumu ar “Aktīvā tūrisma centru EŽI”. Savukārt “Grand Prix” 5.–6. klašu grupā un piecu dienu ceļojumu uz Budapeštu izcīnīja Ogres sākumskolas 6.b klase.

7.–9. klašu grupā 1. vietu starp septītajām klasēm izcīnīja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 7.a klase, 1. vietu starp astotajām klasēm ieguva Cēsu 2. pamatskolas 8.b klase, bet 1. vietu starp devītajām klasēm – Jelgavas Valsts ģimnāzijas 9.a klase. Pirmo vietu ieguvēji balvā saņēma divu dienu piedzīvojumu ar “Aktīvā tūrisma centru EŽI”. Savukārt “Grand Prix” 7.–9. klašu grupā un piecu dienu ceļojumu uz Budapeštu izcīnīja Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 9. klases komanda.

10.–12. klašu grupā 1. vietu starp desmitajām klasēm izcīnīja Rīgas Teikas vidusskolas 10.b klase, 1. vietu starp vienpadsmitajām klasēm ieguva Bauskas Valsts ģimnāzijas 11.a klase, bet 1. vietu starp divpadsmitajām klasēm – Madonas Valsts ģimnāzijas 12.b klase. Pirmo vietu ieguvēji balvā saņēma vienas dienas piedzīvojumu Vaidavas ezera krastos ar “Aktīvā tūrisma centru EŽI” un stilīgās RAINS unisex mugursomas. Savukārt “Grand Prix” ceļojošo kausu 10.–12. klašu grupā saņēma Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas 10. klase, kas dosies piecu dienu ceļojumā uz Budapeštu.

Starp Pusfināla un Fināla posmiem šogad norisinājās arī digitāls Solo čempionāts ar atsevišķiem uzdevumiem, sniedzot iespēju bērniem pārbaudīt savas zināšanas individuāli un cīnīties par iespēju nokļūt angļu valodas nometnē Portugālē, apvienojot patīkamo ar lietderīgo. Solo čempionātā kopumā piedalījās ap 6000 dalībnieku, iesaistoties skolēniem, kuri līdz tam Čempionātā nav startējuši.

Foto: Publicitātes foto

“Tele2” ZZ Čempionātu rīko un ar to lepojas jau 13 gadus. Pēdējos gados partneru pulkam pievienojusies arī “Zelta Zivtiņa”, SEB, “Sadales tīkls”, “Fizmix”, zinātnes centrs “AHHAA”, Rīgas Stradiņa universitāte un Ropažu novads. Šogad sporta un prāta spēlēm pievienojās arī “Elektrum” Energoefektivitātes centrs, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, “Soma.lv”,  ZZČ informatīvais atbalstītājs  TVNET un citi.  

Fakti un skaitļi par ZZ Čempionāta 13. sezonu:

  • Kopumā Čempionātam reģistrējās vairāk nekā 1650 klases.
  • Aktīvākie dalībnieki bijuši no Vidzemes (37%), tad seko Kurzeme (21%) un Rīga (17%). 
  • ZZ Čempionāta visās kārtās šogad piedalījušies ap 30 000 skolēnu.
  • Lielajam finālam tika atlasītas 540 klases jeb 180 komandas katrā klašu grupā.
  • Fināla trīs dienās kopā pulcējās ap 15 000 bērnu un skolotāju.
  • Viens skolēns vidēji ZZ Čempionāta mājasdarba, pusfināla un fināla uzdevumu pildīšanā pavadījis 16 stundas.
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu