"Apple" pakāpeniski atteiksies no platformas "iTunes"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Apple vadītājs Tims Kuks
Apple vadītājs Tims Kuks Foto: AP/Scanpix

ASV tehnoloģiju kompānija "Apple" paziņojusi, ka pakāpeniski atteiksies no savas leģendārās platformas "iTunes", tirgū laižot trīs labāk izstrādātas lietotnes.

Tādējādi kompānija pielāgo savu piedāvājumu digitālās mūzikas, filmu, podraižu un cita satura lietošanai viedierīcēs.

"iTunes" klajā tika laista 2001.gadā, un tā mainīja cilvēku mūzikas klausīšanās paradumus, bet tagad sākta pakāpeniska atteikšanās no šīs platformas, paziņoja "Apple" vecākais viceprezidents programmatūras izstrādes jautājumos Kreigs Federidži.

""iTunes" nākotne nav viena lietotne, bet gan trīs lietotnes," viņš pirmdien sacīja ikgadējās "Apple" programmētāju sanāksmes atklāšanā Silīcija ielejā.

Jaunās lietotnes būs "Apple Music", "Apple Podcasts" un "Apple TV".

"iTunes" platformas lietotāji pārvalda un klausās mūzikas kolekcijas, kā arī iegādājas dziesmu digitālās versijas, bet pēdējo gandrīz 20 gadu laikā ir notikusi pāreja uz satura straumēšanu no interneta mākoņa vai tiešsaistes datu centriem, bet interneta savienojumu pieejamība ir atvieglojusi pieķļūšanu izklaides iespējām jebkurā mirklī.

"Nav iemesla, kādēļ "iTunes" būtu jāpastāv, punkts," paziņoja radošo stratēģiju analītiķe Karolīna Milanesi, paskaidrojot, ka pašlaik cilvēki vēlas lietotni katrai dzīves situācijai.

Šogad "Apple" gatavojas starptautiskā tirgū piedāvāt pakalpojumu "TV+". Jaunais saturs būs pieejams atjauninātā lietotnē "Apple TV" viedtelevizoriem un trešo pušu platformās, piemēram, "Roku" un "Amazon" pakalpojumā "Fire TV".

ASV Kalifornijas štatā bāzētā kompānija pirmdien prezentēja arī savu podraižu lietotni, paziņojot, ka pakalpojums tiks pielāgots, lai neatkarīgi darbotos arī "Apple" viedpulksteņos.

Atsevišķas "iTunes" funkcijas tiks integrētas citās "Apple" lietotnēs.

Pagaidām nav skaidrs, kas notiks ar "iTunes" versiju, kas pielāgota lietošanai datoros ar operētājsistēmu "Windows". Tāpat vēl gaidāma informācija par to, kā cilvēki varēs pārvietot citur savas plašās uzkrātās "iTunes" mūzikas bibliotēkas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu