Vācijas-Latvijas Uzņēmējdarbības balvu finanšu tehnoloģiju uzņēmumam saņēmis "Mobilly TX"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicātes foto

Vācijas-Latvijas Uzņēmējdarbības balvu gada labākajam finanšu tehnoloģiju jeb "Fintech" uzņēmumam saņēmis "MobillyTX" - publiskās pārvaldes tehnoloģiju jeb "GovTech uzņēmums" -,  informēja Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) preses un sabiedrisko attiecību vadītājs Andrejs Mēters.

AHK rīkotās Vācijas-Latvijas Uzņēmējdarbības balvas ceremonija notika ceturtdien "Dizaina fabrikā".

Titulu "Gada eksportētājs" saņēma kūdras pārstrādes uzņēmums "Laflora". Uzvarētājs tika izraudzīts, izvērtējot ražošanas uzņēmumus, kuru kopējais apgrozījums ir vairāk nekā viens miljons eiro, pamatojoties uz to eksporta relatīvo pieaugumu uz Vāciju no 2017. līdz 2018.gadam.

Savukārt par "AHK Gada biedru" atzīts uzņēmums "AKG Thermotechnik Lettland" - Vācijas metālapstrādes uzņēmums, kas ražo pasaulē pazīstamas siltuma apmaiņas iekārtas un to sistēmas smagajai mašīnbūvei, auto industrijai, kompresoru industrijai, agrotehnikai, elektronikas industrijai un sadzīves iekārtām. Titula "AHK Gada biedrs" uzvarētāju izvēlējās AHK reģionālā padome, ņemot vērā dažādus faktorus, arī uzņēmuma ieguldījumu divpusējās ekonomiskās attiecībās starp Vāciju un Latviju, iesaisti AHK pasākumos un citus.

Uz Vācijas-Latvijas Uzņēmējdarbības balvu "Gada Fintech" varēja pretendēt uzņēmumi, kas izveidojošu inovatīvu produktu ar potenciālu mainīt savu industriju, un kuriem ir saikne ar Vāciju. Pēc rūpīgas atlases, izvērtējot atbilstību vairākiem kritērijiem, starptautiska žūrija izvēlējās piecus finālistus, skaidroja Mēters.

Uzvarētāja noteikšanā tika ņemts vērā balsojums internetā, žūrijas balsojums un apbalvošanas ceremonijas viesu balsojums. Finālistiem bija iespēja sevi prezentēt Vācijas-Baltijas Uzņēmējdarbības balvas pasniegšanas ceremonijā "Dizaina fabrikā". Pēc prezentācijām žūrija un ceremonijas viesi izvēlējās savu favorītu - "Mobilly TX", kas valsts un pašvaldību sektoram piedāvā digitālos risinājumus efektīvai finanšu līdzekļu pārvaldei.

"Mēs kā uzņēmēju organizācija vēlamies veidot tiltu starp "Fintech" uzņēmumiem, jaunajām un inovatīvajām tehnoloģijām, kas attīstītās Baltijā, un Vāciju. No šādas sadarbības ieguvēji būs visi. Latvijā un Baltijā ir daudzas jaudīgas idejas un uzņēmumi, kuriem ir potenciāls iekarot Eiropu un pasauli," sacīja AHK izpilddirektors Florians Šrēders.

“Jau no dibināšanas brīža esam darbojušies ar pārliecību, ka mūsu piedāvātais risinājums palīdz sekmēt mūsdienīgas valsts pārvaldes darbu. Ticam arī, ka Latvija ir brīnišķīga vieta, kur šādu risinājumu attīstīt startam pasaules tirgos. Tāpēc esam gandarīti par iegūto apbalvojumu - tas ir apliecinājums, ka mūsu risinājumam ir labs potenciāls gūt panākumus arī ārpus mūsu valsts robežām. Šobrīd "MobillyTX" piedāvāto risinājumu novērtē jau trīs Latvijas pilsētu pašvaldības, gudri un mūsdienīgi apsaimniekojot iedzīvotājiem paredzētās subsīdijas un citus atvieglojumus, un mūsu mērķis kopīgiem spēkiem ir padarīt Latviju par pasaules līmeņa piemēru valsts sektora pārvaldes efektivitātes uzlabošanā,” pauž "MobillyTX" valdes priekšsēdētājs Valdis Bergs.

Līdz ar gada labākā "Fintech" uzņēmuma titulu "Mobilly TX" ieguva iespēju piedalīties Vācijas lielākajā "Fintech" kongresā "FinForward 2019", kas novembrī notiks Hamburgā. Šajā kongresā "Mobilly TX" būs iespēja prezentēt savus produktus Vācijas investoriem.

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Uzņēmējdarbības balva ik gadu tiek piešķirta novatoriskiem uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tiek apbalvoti vietējie uzņēmumi, kas ir izrādījuši īpašu iniciatīvu inovatīvu produktu attīstības un/vai eksporta jomā un kuriem ir saikne ar Vāciju. Šī gada Vācijas-Latvijas Uzņēmējdarbības balvas patrons bija Vācijas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu