Vienā eksemplārā radīts BMW X7 pikaps

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW X7 pikaps
BMW X7 pikaps Foto: Publicitātes foto

Ikgadējo BMW Motorrad dienu ietvaros tiks prezentēts pikaps, ko kompānijas mācekļi radījuši, sadarbojoties ar konceptautomobiļu un modeļu izstrādes nodaļas speciālistiem BMW mītnes vietā Minhenē.

Unikālais auto radīts, par bāzi ņemot BMW X7 xDrive40i, un sekotāju, kā apgalvo BMW, tam nebūs. Proti, sērijveidā pikapus bavārieši nav plānojuši ražot. Vismaz ne tuvākajā nākotnē. Savā ziņā žēl, jo prototips sanācis visnotaļ izskatīgs un arī praktisks.

Tas radīts deviņus mēnešus ilgā periodā, piesaistot 12 studentus-praktikantus. Pārbūves gaitā vislielākās pārmaiņas notikušas sērijveida X7 aizmugurējā daļā, lai pasažieru telpas vietā uzstādītu ravas kasti, kurā var novietot motociklu, šajā gadījumā - BMW F 850 GS.

Foto: Publicitātes foto

BMW prototipa kravas kastes grīdas apdarē izmantots tīkkoks, kas parasti tiek izmantots jahtu būvniecībā, bet motocikla stiprinājumi izgatavoti ar 3D printēšanas metodi. Kravas kastes platformas garums variē no 140 centimetriem, kad vāks ir ciet, līdz 200 cm, kad tas nolaists. Pasažieru telpā tikmēr nemainīgi ir piecas sēdvietas.

Foto: Publicitātes foto

Lai gan pikaps ir par 10 centimetriem garāks nekā sērijveida X7, plašs oglekļa šķiedras lietojums palīdzējis mašīnas kopējo svaru samazināt par 200 kilogramiem. 

X7 xDrive40i standartā tiek komplektēts ar 3 litru sešu cilindru benzīna turbodzinēju, kas attīsta 340 ZS un 450 Nm. Lielajam apvidniekam tas nodrošina paātrinājumu līdz 100 km/h 6,1 sekundē.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu