Latvijas Radio valde nākamnedēļ informēs par kritisko situāciju sabiedriskajā medijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc nedēļas, 17.jūlijā, plkst.12 notiks preses konference, kurā Latvijas Radio valde un Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) informēs par kritisko situāciju sabiedriskajā medijā un budžeta pieprasījumu Latvijas Radio kapacitātes stiprināšanai un konkurētspējas nodrošināšanai.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Radio, pasākumā piedalīsies Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, valdes locekle finanšu jautājumos Mārīte Tukiša, valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sanita Dika-Bokmeldere un NEPLP padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš.

Radio valde uzsvēra, ka patlaban uzņēmumā sasniegts kritiskais punkts - Latvijas Radio kā sabiedriskā medija darbība pašreizējos finansēšanas apstākļos ir apdraudēta. Nekonkurētspējīgā atalgojuma dēļ Latvijas Radio pamet darbinieki - pēdējo trīs gadu laikā aizgājusi trešdaļa jeb 106 kolēģi, tostarp 56 žurnālisti. 2019.gada pirmajā pusē atlūgumi saņemti no 11 žurnālistiem, vairums no Ziņu dienesta, kuri pamatā aizgājuši uz labāk apmaksātiem darbiem komercmedijos un Latvijas Televīzijā.

Lai stabilizētu situāciju un stagnācijas un lejupslīdes vietā spētu nodrošināt sabiedrības interesēm atbilstošu satura veidošanu, Latvijas Radio no nākamā gada pieprasa finansējuma palielināšanu gan atlīdzībai un kapacitātes stiprināšanai 989 400 eiro apmērā, gan kompensāciju par iziešanu no reklāmas tirgus, lai nodrošinātu raidlaika aizstāšanu ar kvalitatīvu saturu 1,79 miljonu eiro apmērā.

Preses konference norisināsies Latvijas Radio ēkā, Doma laukumā 8, Rīgā.

Kā ziņots, Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu.

Ziņu dienesta darbinieki ar atklātu vēstuli par situāciju uzņēmumā vērsušies pie Latvijas Radio valdes, NEPLP, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Kultūras ministrijas, Ministru kabineta, Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita un plašsaziņas līdzekļiem.

NEPLP loceklis Patriks Grīva aģentūrai LETA pauda, ka padome, visticamāk, jau šodien varētu tikties ar Latvijas Radio valdi, lai pārrunātu radušos situāciju par radio Ziņu dienesta izteikto neuzticību uzņēmuma valdei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu