Policijas amatpersonas un darbinieku apsūdz par nelikumīgu apsardzes sertifikātu izsniegšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūra ir cēlusi apsūdzību divām Valsts policijas (VP) amatpersonām un vienai VP darbiniecei par dokumentu viltošanu apsardzes sertifikātu iegūšanai, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Kā teikts lēmumā, 2015.gadā apsūdzētie vienojās par Apsardzes eksāmenu informācijas sistēmā iekļauto ziņu, apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma protokolu un dienesta ziņojumu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu.

Minētās personas strādāja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas birojā. Apsūdzētie vienojās, ka apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma protokolā tiks iekļautas personas, kuras faktiski uz teorētisko zināšanu pārbaudījumu nav ieradušās, bet kuras iesniegušas pieteikumu eksāmena kārtošanai.

Amatpersonas dokumentā apliecināja, ka visas protokolā norādītās personas ir kārtojušas pārbaudījumu.

Apzinoties, ka no 2015.gada 6.janvāra teorētisko zināšanu pārbaude notiek datorizēti, apsūdzētie vienojās iekļaut sistēmā ziņas par personām, kuras faktiski neieradās uz teorētisko zināšanu pārbaudījumu. Tāpat sistēmā tika iekļauta informācija par sekmīgu teorētisko zināšanu eksāmena nokārtošanu.

Tāpat personas vienojās, ka pēc tam tiks noformēts dienesta ziņojums. Uz viltoto dokumentu pamata tika sagatavoti un izsniegti apsardzes sertifikāti.

Kopumā astoņām personām tika izsniegti apsardzes sertifikāti. Izmeklēšanā gan nav iegūti pierādījumi, ka par dokumentu viltošanu apsūdzētie būtu saņēmuši materiālus labumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu