Vēstniece: Polija ar prieku uzņemtu ASV karavīrus no Vācijas (18)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV vēstniece Polijā Džordžete Mosbahere
ASV vēstniece Polijā Džordžete Mosbahere Foto: Reuters/ScanPix

Polija ar prieku savā zemē uzņemtu ASV karavīrus, kas iepriekš tikuši dislocēti Vācijā, ceturtdien paziņoja ASV vēstniece Polijā Džordžete Mosbahere.

"Pretēji Vācijai, Polija pilda savas saistības tērēt NATO 2% no IKP," tviterī raksta vēstniece. "Mēs ar prieku Polijā uzņemtu Vācijā izvietotos amerikāņu karavīrus."

ASV prezidents Donalds Tramps un Polijas prezidents Andžejs Duda jūnijā parakstīja vienošanos, ka ASV izvietos Polijā vēl 1000 karavīru, to skaitu palielinot līdz 5000.

Tramps pavēstīja, ka Polijas valdība piekritusi uzbūvēt bāzi šo karavīru izmitināšanai, un izteicās, ka ASV apsver izvietot Polijā vēl 2000 karavīru, kas tikšot pārvietoti uz Poliju no Vācijas vai citurienes Eiropā.

Tramps paziņojis, ka ASV jau ilgu laiku izvietojušas Vācijā desmitiem tūkstošus karavīru, un viņš droši vien pārvietotu "zināmu skaitu" no tiem uz Poliju, ja tāds lēmums tiktu pieņemts.

Polija jau ilgu laiku ir centusies nostiprināt savu aliansi ar Vašingtonu gan tāpēc, lai pretotos Krievijai, gan saistībā ar strīdiem starp Poliju un Eiropas Savienību (ES) par valsts nosliekšanos neliberālisma virzienā.

Polijas līderi vēlas, lai ASV izveido pastāvīgu militāro bāzi Polijā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu