"Olainfarm" refinansējis esošās saistības; saņemts papildu aizdevums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone / LETA

Zāļu ražotājs "Olainfarm" refinansējis esošās saistības un saņēmis papildu aizdevumu no "BlueOrange Bank", teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka "Olainfarm" ir vienojies ar "BlueOrange Bank" par esošo saistību refinansēšanu ar labākiem nosacījumiem un papildu aizdevuma piešķiršanu uzņēmuma attīstības projektiem un plānoto ieguldījumu pamatlīdzekļos.

Kopējais aizņēmums sasniegs 10,5 miljonus eiro, un tā termiņš ir pieci gadi, no tiem nepilni deviņi miljoni tiks novirzīti vēsturisko saistību izpildei, bet atlikusī summa tiks ieguldīta uzņēmuma pamatlīdzekļos, kā arī attīstībā - pārbūvējot "Olainfarm" aukstumstaciju un tās inženiersistēmu siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai. Minētais projekts tiek realizēts ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu.

"Esam lepni par paveikto un pozitīvo ietekmi uz uzņēmumu ilgtermiņā. Novērtējam bankas "BlueOrange Bank" iesaisti, pārņemot uzņēmuma vēsturiskās saistības ar "ABLV Bank" un sniedzot papildu ieguldījumu uzņēmuma attīstībā un modernizācijā. Atbalsts ļaus mums stiprināt uzņēmuma naudas plūsmu, kas veicinās investoru un sadarbības partneru uzticību," sacīja "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Olainfarm" konsolidētais apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 66,326 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 7%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir SIA "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Pēc aktīvu apmēra "BlueOrange Bank" 2019.gada marta beigās bija astotā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākais akcionārs ir Latvijas kompānija BBG.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu