Džonsons: Bezvienošanās "Brexit" būtu valsts pārvaldības neveiksme (1)

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons izteicies, ka bezvienošanās "Brexit" būtu "valsts pārvaldības neveiksme". Šie izteikumi ir atkāpe no viņa iepriekš paustās nostājas, ka "Brexit" jāīsteno 31.oktobrī - vienalga, ar vienošanos vai bez.

Vēršoties pie Īrijas premjera Leo Varadkara, Džonsons teica: "Šodien gribu teikt, Leo, ka vēlos panākt vienošanos. Es gribu, lai būtu vienošanās. Tāpat kā jūs, esmu rūpīgi izpētījis bezvienošanās iespēju, esmu novērtējis, kādas sekas tā nestu gan mūsu valstij, gan arī jūsējai."

Viņš uzskata, ka Apvienotā Karaliste spētu tikt galā ar šāda scenārija sekām, taču tā būtu "valsts pārvaldības neveiksme, par ko mēs visi būtu atbildīgi".

Džonsons norādīja, ka ļoti vēlētos panākt vienošanos.

Varadkars sacīja, ka ideālā gadījumā "Brexit" jautājumu vajadzētu atrisināt līdz oktobra beigām un jaunu pagarinājumu jālūdz tikai tad, ja tam ir labs pamatojums.

Džonsons pirmdien arī pauda ticību, ka jaunu "Brexit" vienošanos varētu panākt līdz 18.oktobrim. Politikas pārzinātāji gan šo Džonsona izteikumu uzņēmuši skeptiski, sakot, ka diez vai šādu vienošanos iespējams uzburt "no zila gaisa".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu