Jau piektdien: Botāniskajā dārzā norisināsies izstāde “Supersukulenti - dzīvie akmeņi”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

No 20. līdz 29. septembrim LU Botāniskajā dārzā notiks izstāde „Supersukulenti – dzīvie akmeņi”. Izstādē būs apskatāmi Kaktusu un citu sukulentu draugu biedrības kolekcionāru audzētie sukulentie augi. Izstādes ietvaros 21. un 28. septembrī notiks meistarklases par litopšu un kaktusu kopšanu.

Izstādē “Supersukulenti – dzīvie akmeņi” būs apskatāmi gan izstādes galvenie varoņi – litopši jeb dzīvie akmeņi, gan citi sukulentie augi un sanpaulijas.

Izstādē būs aplūkojams arī Kaktusu un citu sukulentu draugu biedrības izvēlētais “Gada augs 2019” - Echinopsis ģints kaktusi.

Izstāde apskatāma Palmu mājas vestibilā no 20. līdz 29. septembrim LU Botāniskā dārza darba laikā katru dienu 10.00-19.00, iegādājoties ieejas biļeti botāniskajā dārzā.

Apmeklētājiem izstādes laikā būs iespējams nelielos daudzumos iegādāties Kaktusu un citu sukulentu biedrības speciālistu audzētos augus, kā arī konsultēties par augu kopšanu.

Izstādes laikā notiks 2 meistarklases, kurās sukulento augu cienītāji varēs papildināt savas praktiskās zināšanas par sukulento augu kopšanu:

Sestdien, 21. septembrī plkst. 13.00 – meistarklase „Litopšu audzēšanas īpatnības”;

Sestdien, 28. septembrī plkst 13.00 – meistarklase “Kaktusu audzēšana telpās un dārzos”.

Tuksnešos augošie augi ir pielāgojušies augšanai vietās, kur trūkst mitrums, tādēļ tie uztver un saglabā sevī to nelielo ūdens daudzumi, kas ir pieejams augsnē, no rasas un retā lietus. Tos vieno apzīmējums – sukulentie augi.

Litopši ir pusdienziedu dzimtas (Aizoaceae vai Mesembryanthemaceae) augi. Absolūtais vairākums šo augu dabā ir sastopami Dienvidāfrikā un tikai daži aug arī citviet pasaulē, piemēram, Austrālijā, Jaunzēlandē, Vidusjūras reģionā, Madagaskarā, Arābijas pussalā un Eiropā. Litopši miljonu gadu laikā ir pielāgojušies D-Āfrikas Karru reģiona tuksnešainā, kalnainā apgabala raksturīgajiem apstākļiem: sausumam, tiešiem Saules stariem, karstumam, sāļai augsnei un tam, ka bieži vien vējš, dzenājot smiltis, apber ar tām augus. Pašlaik dzimtā iekļautas 116 ģintis ar vairāk nekā 1800 sugām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu