"Amerikāņu pīrāga" demonstrēšana matemātikas mācīšanas vietā Rīgas skolotājam maksā amatu (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc vecāku sūdzībām Rīgas Poļu vidusskolas vadībai un Izglītības kvalitātes valsts dienestam skola nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar matemātikas skolotāju, kurš stundu laikā nevis mācījis priekšmetu, bet 6. un 7.klases skolēniem rādījis vecākiem pusaudžiem domāto komēdiju "Amerikāņu pīrāgs" un atskaņojis mūziku, vēsta Latvijas Televīzija.

Vidusskolas direktors Kšištofs Širšeņs pastāstījis, ka pedagogs šajā skolā strādā pirmo gadu. Skolai vasarā bijušas divas vakances - matemātikas un sporta skolotāja slodzei. Mācīt matemātiku neesot pieteicies neviens, bet sportu - vairāk nekā desmit pretendenti. Matemātikas skolotājs izraudzīts no pedagogiem, kas pretendēja uz sporta skolotāja vietu, jo viņš cita starpā mācījies Rīgas Tehniskajā universitātē. Līdz tam viņš mācījis tikai sportu un veselības mācību, tomēr piedāvājumam piekritis.

Iesniegumā direktoram un skolu uzraugiem vecāki pārmetuši, ka stundās notiekot "nekontrolējamas lietas: to laikā pasniedzējs iztirzā tēmas, kas saistītas ar cilvēku seksuālo orientāciju, rāda divdomīgus video, nesaistītus ar mācību priekšmetu, atskaņo mūziku u.tml". Vecāki aicinājuši nekavējoties atstādināt pedagogu un nodrošināt, lai skolēni atgūtu iekavēto vielu.

"Iesniegumā norādītie fakti diezgan nopietni izklausās. Informēsim kolēģus no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai, aizdomas par emocionālu vardarbību varētu būt. Esam uzsākuši aktīvu rīcību un nepieciešamības gadījumā apmeklēsim arī stundas," izteicies IKVD Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts.

Šodien skolā notikušas sarunas ar matemātikas skolotāja skolēniem un pēc viņu aptaujāšanas skolas vadībai neesot šaubu, ka darba attiecības ar skolotāju ir jāpārtrauc. Tāpat skola nolēmusi informēt attiecīgās instances, lai brīdinātu arī citas skolas par šī pedagoga darba metodēm.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu