Jaunajos Rīgas sociālajos dzīvokļos īrnieki šokā par rupjām celtnieku kļūdām (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ūdens krāns. Ilustratīvs attēls
Ūdens krāns. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

18 ģimenes ļoti priecājās, kad tām tika ierādīti dzīvokļi svaigi remontētā namā Valdlauču ielā 10, Rīgā. Tomēr prieku par jaunajiem mājokļiem aizēno rupjas celtnieku kļūdas, vēsta raidījums "4. studija".

Bijušā kultūras nama rekonstruēšanā ieguldīts vairāk nekā 800 000 eiro, taču jāatzīst, ka tagadējās dzīvojamās mājas kvalitāte ir ļoti slikta.

"No 2005. gada stāvam rindā, gaidījām [pašvaldības dzīvokli] 14 gadus. Pirmā problēma bija tā, ka izlietne nebija pareizi savienota. Tad – zvani: 10. dzīvoklim zvana un arī mums zvanīja.

Mēs jau mēnesi dzīvojam bez karstā ūdens. Tā kā gribētos nomazgāties. Sildām ūdeni, mazgājamies bļodiņā," stāsta pensionāre Silvija Būrija.

Vientuļā trīs bērnu māmiņa Inga Zandausa stāsta: "Šo piektdien tikai pieslēdza ūdeni, un diemžēl man dzīvoklis pa nakti nopludoja. Visa grīda priekštelpā ir pacēlusies, un zem grīdas ir slapjš."

Iedzīvotāji atklāj, ka, lai gan pie katra dzīvokļa durvīm ir uzstādīta zvana poga, to nospiežot, zvana katrā mājoklī. Iedzīvotāji jau paspējuši izņemt baterijas no zvanu ierīcēm, lai tikai tās netraucētu.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aleksejenko par nebūšanām mājā pirmo reizi dzird no "4. studijas". Departamentā sola remontdarbus veikt visos dzīvokļos, kuros iedzīvotāji būs konstatējuši kādas nepilnības. Par nebūšanām jāinformē nama pārvaldnieks.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu