"Maxima" vadītājs: "Lidl" ienākšana Igaunijā nesamazinās cenu līmeni tirgū (20)

Tikmēr pētījums liecina, ka lētākā pārtika Lietuvā - "Lidl"
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Lidl" logo.
"Lidl" logo. Foto: Paula Čurkste/LETA

Igaunijas mazumtirdzniecības tīkla "Maxima" vadītājs Edvīns Volks paudis pārliecību, ka Vācijas zemo cenu tīkla "Lidl" ienākšana Igaunijas tirgū cenu līmeni valsts mazumtirdzniecības veikalos būtiski neietekmēs. 

Intervijā laikrakstam "Postimees" Volks paudis prieku par "Lidl" ienākšanu Igaunijas tirgū, atzīstot, ka saistībā ar to palielināsies konkurence un patērētāji būs tikai ieguvēji. 

"Tomēr es neticu, ka ar tā ienākšanu kāds no tirgus pazudīs. Domāju, ka neviens savas durvis neslēgs, jo šeit katram ir sava koncepcija, bet "Lidl" koncepcija ir atšķirīga - viņiem ir savi zīmoli, bet viņi ne īpaši daudz tirgo vietējās preces, savukārt Igaunijas pircējiem lokālās preces ir ļoti svarīgas," klāstīja "Maxima" vadītājs Igaunijā. 

Viņš piebilda, ka pašlaik "Maxima" ir otrs lielākais mazumtirdzniecības tīkls Igaunijā, atpaliekot no vietējā "Coop". 

"Mēs augam, un arī "Coop" aug. Mēs vēlamies saglabāt otro vietu, tomēr mums nav ambīciju būt pirmajiem. Mēs vēlamies augt, bet ar jauna formāta veikaliem, tādiem kā ekspresveikali, un esošo veikalu paplašināšanu," Volks sacījis. 

Igaunijas Konkurences padome iepriekš paziņojusi, ka "Lidl" ienākšana Igaunijas tirgū liks arī citiem mazumtirdzniecības tīkliem samazināt cenas. 

Pašlaik kompānijai "Lidl" Tallinā, Tartu un Narvā pieder vairāki nekustamie īpašumi, bet pagaidām nav zināms, kad Vācijas tīkla pirmais veikals Igaunijā vērs savas durvis apmeklētājiem. 

"Lidl" pērn Igaunijā investējis 21,5 miljonus eiro, bet šogad sākta pirmo "Lidl" veikalu Igaunijā būvniecība. 

"Lidl" ir pārstāvēts 30 pasaules valstīs, tajā ir aptuveni 10 500 veikali, un vairāk nekā 150 loģistikas centri, vēstī uzņēmuma mājaslapa. No Baltijas valstīm pašlaik "Lidl" strādā tikai Lietuvā, bet Latvijā vairākās pilsētās notiek aktīva veikalu būvniecība. 

Nākamgad plānots "Lidl" veikalus atvērt arī Latvijā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu