Elksniņš: Valsts mēģina iznest budžeta krīzi uz pašvaldību pleciem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš
Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts mēģina iznest budžeta krīzi uz pašvaldību pleciem, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S).

Politiķis uzsvēra - ja valsts samazina budžeta naudu pašvaldībām, tad ir jāpārskata arī funkcijas, kuras pilda pašvaldības, piemēram, valstij no pašvaldībām jāpārņem un jāapmaksā visu pirmsskolas pedagogu algas.

Elksniņš atzina, ka Daugavpilij samazinātas valsts budžeta dotācijas apstākļos var nākties pārskatīt prioritātes, bet konkrētus īsinājumus mērs vēl nevēlējās atklāt. Vienlaikus viņš atzina, ka pilsēta varētu īstenot mazāk remontu un investīciju projektu.

Pašlaik Daugavpils domē esot izveidota darba grupa, kas sākusi darbu pie nākamā gada budžeta. Konkrētākas tā aprises varētu būt gatavas divu līdz trīs nedēļu laikā. Šajā laikā Daugavpils Lielo pilsētu asociācijas ietvaros vēl iecerējusi par budžeta jautājumiem runāt ar finanšu ministru Jāni Reiru (JV).

Elksniņš solīja, ka, neskatoties uz valsts dotācijas samazinājumu, Daugavpils saglabās visus atbalsta pasākumus iedzīvotājiem, tostarp brīvpusdienas skolēniem.

Daugavpils mērs pārmeta valstij sliktu nodokļu politiku un nepietiekamu infrastruktūras attīstīšanu, kā rezultātā Latgalē pierobežā nedēļas nogalēs iedzīvotāji gana masveidīgi dodoties iepirkties uz kaimiņvalstīm, kur esot pievilcīgākas cenas un vieglāk nokļūt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu