“de facto”: Gobzems nav deklarācijā norādījis māju (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Aldis Gobzems
Aldis Gobzems Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas deputātam Aldim Gobzemam divus gadus piederējusi māja, ko viņš nav norādījis valsts amatpersonas deklarācijā. Īpašumā ikdienā mitinās deputāta māte, un senāk manīts uzturamies arī viņa patēvs Edgars Strods, bijušais “Latvijas valsts ceļu” valdes loceklis, kuru pirms divām nedēļām aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), noskaidrojis LTV raidījums “de facto”.

Deputāta Gobzema deklarācijas publiskajā daļā var lasīt, ka viņam pieder zeme Rīgā. Iespējams, ka runa ir par īpašumu privātmāju rajonā Bieriņos. Taču jau vairākus gadus uz šī zemes gabala slejas arī savrupmāja.

Zemes gabalu 2009. gadā Gobzemam uzdāvināja kāds Jānis Kalniņš.

“Tas bija ļoti sen,” samulsis atbild deputāts uz “de facto” jautājumu, kas ir Jānis Kalniņš un kāpēc viņam dāvinājis zemi. “Jānis Kalniņš ir persona, kas uzdāvināja konkrēto... Parasta fiziska persona,” pēc īsa pārdomu brīža atbild politiķis.

Gobzems negrib atklāt, kāpēc Jānis Kalniņš sagribēja viņam uzdāvināt zemi.

Divus gadus vēlāk – 2011. gadā – uz zemes jau slējās māja. To var redzēt “Google” satelīta un ielu attēlos. Tiesa, ēka vēl neskaitījās pabeigta. Trīs gadus vēlāk - 2014. gadā - īpašumu par 140 tūkstošiem eiro, maksājot divās daļās, nopirka kāda Inese Laure.

Kā noskaidroja “de facto”, Laure ir līdzīpašniece ielu uzturēšanas uzņēmumā “Pilsētas eko serviss”.

Septembra beigās šis uzņēmums kopā ar Šķēļu, Rāvju un Mamedovu ģimeņu uzņēmumiem atkal ieguva tiesības turpmākos piecus gadus tīrīt Rīgas ielas.

Zemesgrāmatā lasāms, ka 2016. gada rudenī būve uz zemes gabala tika pieņemta ekspluatācijā.

Taču – 2017.gadā - trīs gadus pēc tam, kad Laure bija iegādājusies minēto īpašumu, tas atkal nonāca pie Gobzema. Tomēr zemesgrāmatā nekur nav minēts, ka viņš būtu īpašumu atpircis atpakaļ. Tas atkal pārrakstīts uz Gobzema vārda, jo trīs gadus senais darījums ticis atcelts, skaidroja pats deputāts.

Deputāts neatbild, vai atmaksāja Laurei par īpašuma pārdošanu saņemto naudu. “Kādas ir bijušas manas ar Inesi Lauri attiecības attiecīgajā darījumā, kur nepieciešams, ir reģistrētas,” atbild deputāts.

Gobzems uzsver, ka tobrīd bijis privātpersona. Darījumus, kas notikuši, pirms viņš kļuva par Saeimas deputātu, Gobzems negrasās skaidrot.

“Pilsētas eko servisa” līdzīpašnieci Lauri, ko deputāts pazīstot daudzus gadus, raidījumam uzmeklēt neizdevās. Viņai daļēji piederošajā uzņēmumā nevarēja pateikt, kā ar Lauri sazināties.

Jāatzīmē, ka

līdz šīs vasaras vidum viena no “Pilsētas eko serviss” īpašniecēm kopā ar Lauri bija “Daimler” korupcijas lietā tiesātā uzņēmēja Armanda Zeihmaņa meita. Pirms divām nedēļām KNAB aizturēja Zeihmani kopā ar Gobzema patēvu Strodu.

KNAB ir aizdomas, ka Strods ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, proti, sniedzis iespējamiem iepirkumu pretendentiem informāciju par valsts uzņēmuma plāniem autoceļu uzturēšanā un atjaunošanā.  

Gobzems skaidri neatbild, vai viņam piederošajā mājā dzīvojis arī Strods, kurš oficiāli aizvien ir precējies ar Gobzema māti, bet pēdējos gadus dzīvojot šķirti.

“Mums nav tādas ikdienas attiecības. Es nepārbaudu šo informāciju,” sacīja Gobzems.

Pirms mēneša Gobzems īpašumu Bieriņos uzdāvinājis savai sievai, ar ko politiķim noslēgts laulības līgums par mantas šķirtību.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu