VL-TB/LNNK: Valstij jāatbalsta vietējais saturs komerciālajos elektroniskajos medijos (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalā.
Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalā. Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK aicina koalīcijas partnerus tuvākajā sadarbības sanāksmes sēdē apspriest iespējamās atbalsta formas vietējā satura veidošanai komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, informēja politiskā spēka pārstāvis Raivis Zeltīts.

Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars norāda, ka nākamajā gadā atbalsts satura veidošanai komercmedijiem samazināsies vienlaicīgi ar Krievijas plāniem palielināt finansējumu propagandas kanālu atbalstam, kas var negatīvi ietekmēt arī Latvijas informatīvo telpu. 

"Apsveicami, ka valdība jau pašlaik ir radusi iespēju piešķirt papildu finansējumu sabiedriskā medija attīstībai, bet problēmu tas risina tikai daļēji. Jāpalielina atbalsts arī vietēja satura veidošanai komerciālajiem medijiem, tā nostiprinot Latvijas informatīvo telpu informatīvā kara apstākļos," akcentē Dzintars.

Latvijas Raidorganizāciju asociācija paziņojusi, ka 2020. gada Latvijas valsts budžets ne tikai neparedz nekādu papildu finansējumu sabiedriski nozīmīga satura veidošanai komerciālajos medijos, bet vēl samazina tiem iepriekš atvēlētos līdzekļus šāda satura veidošanai par 1,1 miljonu eiro. Turklāt šogad Saeima pieņēma un ar 1. jūliju stājās spēkā visa veida kredītu, līzingu un preču un pakalpojumu iegādes uz nomaksu reklāmas ierobežojumi, kas samazināja mediju reklāmas ieņēmumus 2019. gadā un būtiski samazinās tos 2020.gadā.

"Valsts realizētā politika attiecībā uz Latvijas informatīvo telpu ir tikai tāda, kas samazina vietējā satura apjomu un attiecīgi palielina Nacionālās drošības koncepcijā minētos draudus," pauž asociācija. 

Jau vēstīts, ka Nacionālās drošības koncepcijā uzsvērts, ka attiecībā uz mediju daudzveidības nodrošināšanu svarīgs rīcības virziens ir radīt un piedāvāt konkurētspējīgu saturu, investējot gan sabiedrisko, gan komerciālo mediju attīstībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu