Aicina maksimāli veicināt ārzemju būvnieku iesaisti Latvijas būvniecības projektu iepirkumos (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas panorāma.
Rīgas panorāma. Foto: Kaspars Nordens/LETA

Maksimāli jāveicina ārzemju būvnieku iesaiste Latvijas būvniecības projektu iepirkumos, tiekoties ar Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) vadību, secinājis Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas deputāts Gatis Eglītis. 

JKP frakcijas deputāti tikās ar VNĪ aģentūras valdes priekšsēdētāju Andri Vārnu un valdes loceklēm Sigitu Janvāri un Kitiju Gruškevicu, gūstot pārskatu par VNĪ attīstības stratēģiju, paveiktajiem darbiem un nozīmīgākajiem projektiem. 

Eglītis uzsvēra, ka par VNĪ darbību kopumā radies labs iespaids, tikšanās laikā gūstot pārliecību, ka VNĪ ir uz attīstību vērsts un moderns uzņēmums. Eglītis pozitīvi novērtēja, ka Valsts ieņēmumu dienesta ēkā būs atrodamas vairākas iestādes, tostarp pats VNĪ, Valsts darba inspekcija, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra un LVRTC Datu centrs.

"Ir ārkārtīgi svarīgi, ka VNĪ valdes darbā nenotiek politiskā iejaukšanās. VNĪ ir jāstrādā sabiedrības interesēs, un tās rīcībā esošie aktīvi jāizmanto maksimāli racionāli," pauda politiķis.

"Mēs uzskatām, ka maksimāli jāveicina ārzemju būvnieku iesaiste Latvijas būvniecības projektu iepirkumos," uzsvēra Eglītis, piebilstot, ka arī elektronisko izsoļu sistēmas un Būvniecības informācijas modelēšanas sistēmas izmantošana veicinātu labu Latvijas valsts īpašumu pārvaldīšanu.

Tikšanās laikā atklājot, ka lielu daļa no valsts nekustamajiem īpašumiem pārvalda atsevišķu resoru "mazie VNĪ", Eglītis uzsvēra, ka noteikti būtu jāvirzās uz centralizāciju, jo tādējādi resursi tiktu izmantoti efektīvāk un racionālāk.

Tāpat tikšanās gaitā pārrunāta iespēja VNĪ pārņemt sliktos "Privatizācijas aģentūras" aktīvus, uz ko saņemta apstiprinoša atbilde.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu