Vācieši sūdzas par negatīvām sekām pēc pārejas uz ziemas laiku

Kā tā ietekmē tevi?
LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Arvien lielāks skaits vāciešu sūdzas par negatīvām sekām pēc sezonālās pārejas no vasaras uz ziemas laiku, liecina Vācijas veselības apdrošināšanas kompānijas "DAK health" veiktās aptaujas rezultāti.

Teju trešdaļa respondentu - 29% - sūdzējās par garīgām vai fiziskām problēmām pēc pārejas uz ziemas laiku, kas ir vairāk nekā iepriekšējos gados, paziņoja "DAK health".

Vairāk nekā trešdaļa aptaujāto sacīja, ka sezonālā laika maiņa ir nevajadzīga un ir jāatceļ.

Aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 respondentu.

Eiropā un daudzviet citur pasaulē naktī no sestdienas uz svētdienu notiks pāreja no vasaras laika uz ziemas laiku, un pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Vācijas valdība vēl nav izlēmusi, vai palikt pie ziemas vai vasaras laika, kad Eiropas Savienība (ES) izbeigs sezonālo laika maiņu.

Šā gada martā Eiropas Parlamenta (EP) deputāti atbalstīja priekšlikumu 2021.gadā atteikties no ziemas un vasaras laika mijas.

Tādējādi 2021.gadā sezonālā laika maiņa ES notiktu pēdējo reizi, bet ES dalībvalstis saglabātu tiesības izvēlēties savu laika zonu.

Latvijas valdība nolēmusi, ka Latvija kopumā atbalsta atteikšanos no sezonālās laika maiņas, un gatava pāriet uz vasaras laiku ("GMT+3") un tajā palikt pastāvīgi.

Baltijas valstu premjerministri decembrī vienojās paturēt kopīgu laika joslu, kad ES atteiksies no sezonālās pulksteņa rādītāju pagriešanas divreiz gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu