Vai ar dizainu ir pietiekami? Kas padara tavu telefonu stilīgu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Artūrs Martinovs

Joko, ka mūsdienās bērni piedzimst ar telefonu rokās. Katrā jokā ir daļa patiesības, un tas, ka viedtālrunis ir ne tik daudz saziņas, bet gan izklaides veids un nozīmīgs stila elements, ir fakts. Līdzīgi kā apģērbs - arī gadžeti par cilvēku pasaka daudz, vēl pirms viņš ir paspējis ko izpaust. Kas mūsu ierīces padara stilīgas?

Telefona dizains

Protams, viss sākas ar pašu ierīci. Neviens taču nepirks telefonu, ja tas vizuāli nepiesaistīs uzmanību. 

Nereti telefona korpuss tiek paslēpts aiz vāciņa, kas nereti kalpo aizsargfunkcijai, bet galvenokārt kā stila elements. Paslēpt garlaicīgo korpusu ir vienkārši, tomēr vāciņa iegāde, atkarībā no tā kvalitātes, arī kaut ko maksā. Jaunums Latvijas tirgū - viedtālrunis Huawei Nova 5T - ir padomājis par to, lai ar vāciņu vairs nebūtu jāslēpj telefona korpuss.

Nova 5T ir interesants, nestandarta dizains, kas pieejams trīs dažādās krāsās: klasisku vērtību piekritējiem - melnā, tiem, kas vēlas atšķirties, – zilā un tiem, kas īpaši domā par savu tēlu, – violetā krāsā. Košu krāsu cienītājiem telefons var kalpot kā lielisks aksesuārs, kas tavam koptēlam piešķir "odziņu".

Ierīces korpuss ir unikāls ar to, ka tas viscaur ir pārklāts ar "Nova" uzrakstiem un, laistoties gaismā, tie īpaši izceļas. No jebkura leņķa, jebkurā apgaismojumā telefons iegūst pavisam jaunu izskatu, kas piesaista ikviena interesanta skatienu. 

Turpinot par dizainu – Nova 5T pārsteidz ar vēl kādu risinājumu. Kā redzams, ne telefona aizmugurē, ne priekšā nav pirkstu nospiedumu lasītāja. Kā izrādās - tas ir iebūvēts rāmī, turpat, kur viedtālruņa atbloķēšanas poga. 

Foto: Artūrs Martinovs

Liels ekrāns

Viedtālruņu lietotāju ambīcijas kļūst lielākas, tāpēc arī paši viedtālruņi un to displeji kļūst lielāki. Tāpat arvien populārāki kļūst "bezmalu telefoni", ļaujot, piemēram, spēlēt spēles vai skatīties video pilnskata ekrānā, padarot šo procesu vēl baudāmāku, ņemot vērā to, ka jaunā paaudze arvien vairāk visas izklaides vēlas savā telefonā. 

Neuztraucieties, "selfiju" uzņemšanas mīļotāji, ar šādu bezmalu telefonu priekšējā kamera nebūt nav pazudusi. Tā ir integrēta pilnskata ekrānā, padarot Nova 5T par pirmo Huawei viedtālruni Latvijā ar šāda tipa priekšējās kameras integrāciju. Par kamerām arī turpinājumā.

Kamera

Kas gan būtu viedtālrunis bez fotografēšanas iespējām? Laba kamera ir viens no svarīgākajiem aspektiem, iegādājoties telefonu, jo mūsdienās arvien vairāk mēs komunicējam ar attēliem. Kuram gan nepatīk saņemt atzinīgus vārdus par kārtējo lielisko mūsu skaistās Latvijas dabas ainavas foto, ko publicēt sociālajos tīklos? Vai selfiju, kas izpelnījies arī pretējā dzimuma novērtējumu? 

Arvien vairāk viedtālruņu izmanto divas un vairāk lēcas, bet Nova 5T pārsteidz ar četrām lēcām, lai attēlus varētu uzņemt pavisam jaunā līmenī.

Viedtālruņa kamera ir aprīkota ar četrām uzlabotām aizmugurējām kamerām - 48MP HD lēcu, 16MP platleņķa lēcu, 2MP makro lēcu un 2MP bokē lēcu, kā arī jau iepriekšminēto "selfiju" 32MP kameru, kas iebūvēta telefona ekrānā. 

Foto: Artūrs Martinovs
Foto: Artūrs Martinovs
Foto: Artūrs Martinovs

Tiem, kuri ikdienā daudz pavada laiku saziņā ar draugiem, īpaši pievilcīga šķitīs AR objektīva funkcija, kas būtībā padara tevi par 3D emocijikonu. Uzņem video, iejūtoties kāda dzīvnieciņa ādā, un sūti to draugiem! 

Huawei nepievils ar fotografēšanu nakts režīmā, kas īpaši aktuāli ir tiem, kuri vēlajā vakara stundā pavada laiku ārpus mājas, piemēram, izklaidējoties ar draugiem. Aplūko, kādus foto var iemūžināt, izmantojot nakts režīmu!

Tāpat par pēdējā laika stilīgāko funkciju ir kļuvusi fotografēšana platekrāna režīmā, kas ļauj iemūžināt vairāk, nezaudējot kvalitāti. 

Makro režīms pavērs pavisam jaunu skatu uz augu pasauli, savukārt bokē lēca piešķirs attēlam mākslinieciskumu, un augstas kvalitātes portretfoto nu var iemūžināt ar viedtālruni, nevis profesionālu kameru. 

Ar Nova 5T kameru iespējams uzņemt krāsām bagātus un skaidrus video - no plašām ainavām līdz elpu aizraujošiem tuvplāniem. 

Baterijas ilgums

Ņemot vērā, ka telefonos pavadām arvien lielāku laiku – ne tikai saziņai un izklaidei, bet arī darba vajadzībām, nekas nevar būt kaitinošāks par to, ka baterija ātri "nosēžas". Nebūt nav stilīgi pavadīt visu laiku pie rozetes vai ar power banku, piesietu pie viedtālruņa.

Gudrā valodā runājot, Nova 5T ir flagmaņa procesors, Kirin 980 čipkopa. Vienkāršā valodā - tam ir augsta veiktspējas un energoefektivitāte, kas pielīdzināma P30 un P30 Pro, un šie modeļi tehnoloģiju pasaulē komentārus neprasa.

Apzinoties, ka straujajā ikdienas ritmā gadās aizmirst uzlādēt tālruni, Nova 5T komplektā nāk ātrā uzlāde, ļaujot telefonam 30 minūšu laikā uzlādēties 50%. Kamēr no rīta baudām rīta kafiju vai mazgājam zobus, telefons būs "ticis pie dzīvības".

Telefona atmiņa

Lai spēlētu spēles, skatītos seriālus, uzņemtu fotogrāfijas un video, klausītos mūziku - tam visam ir nepieciešama liela atmiņa, jo kas var būt kaitinošāks par to brīdi, kad telefons paziņo "atmiņa ir pilna"? Vairs nē!

Nova 5T ir 6 GB operatīvā atmiņa, kas paātrina darbības un nodrošina vairāku lietotņu darbību vienlaicīgi, kā arī 128 GB ietilpīga tālruņa krātuve, sniedzot vietu visiem svarīgajiem failiem. Ar šo viedo tehnoloģiju vairs nevajadzēs izvēlēties, kuru no uzņemtajiem video - koncerta ierakstu vai kadrus no dzimšanas dienas ballītes - dzēst ārā, lai saglabātu jaunuzņemtus failus. 

Saderība ar citiem gadžetiem 

Arvien aktuālāka kļūst savas veselības izsekošana, izmantojot viedpulksteni, kā arī par neatņemamu sastāvdaļu kļuvusi arī iespēja klausīties mūziku, izmantojot šā brīža "karstāko" tendenci - bezvadu austiņas. Nova 5T ir iespējams savienot ar visu iepriekš minēto. 

Huawei nule laidis klajā FreeBuds 3 bezvadu austiņas ar fona trokšņu slāpēšanas funkciju, kas noder tiem, kuri vēlas baudīt mūziku netraucēti, bez apkārtējā fona skaņām, jo īpaši pēc garas un nogurdinošas dienas.

Austiņas nodrošina lietotājiem ērtāku valkāšanas pieredzi un satvērienam patīkamu, komfortablu virsmu, kā arī divas krāsu opcijas - melna un balta.  

Šīs austiņas ir unikālas ar to, ka tās nodrošina četru stundu ilgu mūzikas klausīšanos no vienas uzlādes un 20 stundas mūzikas atskaņošanu, uzlādējot austiņas lādēšanas futlārī.

Ar Nova 5T iespējams savienot arī Huawei Watch GT2 viedpulksteni, kas uzrunā ar tādām priekšrocībām kā baterijas darbības ilgums divu nedēļu garumā ar vienu uzlādi, Bluetooth zvanu iespēju, mūzikas uzglabāšanas un klausīšanās funkciju, ūdens izturību, kā arī jaunu 3D stikla dizainu. Vairāk par Watch GT2 - lasi šeit!

Foto: Artūrs Martinovs

Publikācija tapusi sadarbībā ar Huawei.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu