Miljardieris Blumbergs cīnīsies par demokrātu nomināciju ASV prezidenta vēlēšanās

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs
Bijušais Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs gatavojas iesaistīties sacensībā par Demokrātu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām 2020.gadā, ceturtdien ziņoja ASV mediji.

Ir gaidāms, ka 77 gadus vecais Blumbergs šonedēļ vismaz vienā štatā iesniegs dokumentus par savas kandidatūras izvirzīšanu, vēstīja laikraksts "New York Times" un citi ziņu mediji.

Miljardieris un uzņēmējs Blumbergs martā paziņoja, ka nekandidēs šajās vēlēšanās, bet pēdējās nedēļās ir apsvēris domu par kandidēšanu, lai gan vēl nav pieņēmis galīgo lēmumu, sacīja kāds viņa padomdevējs. 

Blumbergs gan ir nosūtījis sava personāla locekļus uz Alabamas štatu, lai savāktu nepieciešamos parakstus reģistrācijai šī štata priekšvēlēšanās līdz piektdienai, kad ir reģistrācijas beigu termiņš.

Šis solis ir skaidra pazīme, ka Blumbergs gatavojas prezidenta vēlēšanām, kurās viņa sāncensis būtu pašreizējais prezidents Donalds Tramps no Republikāņu partijas.

Blumbergs, kurš ir viens no bagātākajiem amerikāņiem, bija Ņujorkas mērs no 2001. līdz 2013.gadam. Viņš laika gaitā ir bijis gan Republikāņu, gan Demokrātu partijā, kā arī bijis no partijām neatkarīgs mērs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu