Rīga ārzemnieka acīm: gardas pankūkas un draudzīgi vietējie (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Amerikāņu vlogeris "LukeLifeCharms" vasarā viesojās Latvijā un dalījās savos iespaidos ar vairākiem desmitiem tūkstošu sekotāju. Rīgā pavadītajās dienās viņš atpazina Kristapu Porziņģi, kura attēls rotāja veikala skatlogu, kļuva par vietējās virtuves fanu un priecājās par draudzīgajiem latviešiem.

Vienā no video vlogeris atklāj, ka viens no viņa labākajiem draugiem esot latvietis, kurš gan patlaban dzīvo Barselonā.

Pilsētas iepazīšanu viņš sāka ar Vecrīgu. "Šeit ir skaisti," viņš saka pirmajā no četriem video par Rīgu. "Nebiju to gaidījis. Īkšķi gaisā!"

"Ļoti iespaidīgi," par labu ceļojuma galamērķa izvēli priecājas vlogeris. Viņš saviem sekotājiem Rīgu raksturoja kā Vroclavas un Budapeštas krustojumu ar Prāgas ielām.

"LukeLifeCharms" stāsta, ka vietējie esot draudzīgi - jau pirmajā dienā trīs cilvēki esot gribējuši ar viņu sasveicināties, sasitoties ar dūrēm. 

Jau autobusā no Viļņas uz Rīgu viņam izdevās sadraudzēties ar ceļabiedreni, kura viņu aizveda apskatīt Jūrmalu. Iespējams, ka stereotipi par noslēgtajiem latviešiem nemaz nav patiesi.

Īpašas vlogera simpātijas izpelnījās vairākas ēdamvietas Rīgā. Tiesa gan, viņš ne reizi vien apjuka smalkmaizīšu klāstā konditorejās.

"LukeLifeCharms" norāda - ja viņam būtu jāizceļ viena vieta, kas Rīgā obligāti jāredz, tā būtu Vecrīga.

Vlogerim vietnē "YouTube" ir 51 000 sekotāju. Viņš vairāku mēnešu garumā ceļo pa Austrumeiropu un Rietumeiropu, filmējot savus piedzīvojumus un spilgtākos iespaidus.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu