Uzticības tālrunis rīko informatīvo kampaņu seksuālās vardarbības mazināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Smilšukaste un rotaļlietas. Ilustratīvs attēls
Smilšukaste un rotaļlietas. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis no šodienas līdz 24.novembrim rīko informatīvo akciju "Pārtrauc klusēšanu!", kuras mērķis ir informēt sabiedrību par seksuālo vardarbību, informēja VBTAI pārstāvis Taivo Trams.

Akcijas mērķis ir informēt par seksuālās vardarbības pazīmēm un sekām, kā arī palīdzības saņemšanas iespējām. Vienlaikus tiks arī sniegts psiholoģiskais atbalsts no seksuālas vardarbības cietušajiem bērniem un ģimenes locekļiem.

Kā norāda VBTAI, lai gan sabiedrībai par seksuālās vardarbības tēmu joprojām ir sarežģīti runāt, pa uzticības tālruni saņemtie zvani liecina, ka noklusēts pāridarījums reizēm atstāj visdziļākās emocionālās rētas - pa tālruni zvana arī pieaugušie, kuri stāsta par savu bērnības pieredzi, saskaroties ar seksuālo vardarbību. Inspekcijā skaidro, ka šie cilvēki nav saņēmuši nepieciešamo palīdzību un atbalstu, tādēļ piedzīvotais viņiem joprojām rada grūtības.

Zvanot ir iespējams ne tikai ziņot par seksuālās vardarbības gadījumiem pret bērniem, bet arī saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu, kā arī nepieciešamo informāciju par iespējamajām seksuālas vardarbības pazīmēm un tālāko rīcību.

VBTAI norāda, ka bērni, kuri cietuši no seksuālas vardarbības, bieži jūtas atšķirīgi, nemīlēti un bezpalīdzīgi, un spēcīgās negatīvās emocijas var rosināt bērnus uz pašnāvnieciskām domām vai darbībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu