Burovs atceļ RNP valdi un atjauno Baraņņika atstādināto "Rīgas centrāltirgus" valdi (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Burovs
Oļegs Burovs Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) ir nolēmis atcelt pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valdi, kā arī atjaunojis amatos iepriekšējā vicemēra Vadima Baraņņika (NDF) atstādinātos AS "Rīgas centrāltirgus" (RCT) valdes locekļus.

Jau ziņots, ka Rīgas domnieki šodien ar balsu vairākumu atcēla no amata līdzšinējo vicemēru Baraņņiku. Līdz ar viņa atbrīvošanu visas trīs viņa pārraudzībā esošās kapitālsabiedrības - RCT, SIA "Rīgas satiksme" (RS) un RNP - nonāca Burova pārziņā.

Šodien sasauktajā preses konferencē Burovs informēja žurnālistus, ka viņš atcēlis Baraņņika aizvadītajā nedēļā izdoto rīkojumu par RCT valdes atlaišanu un uzņēmumu turpinās vadīt tā pati valde, kas pirms tam, proti, Artis Druvinieks, Kaspars Zauls un Valdis Karnītis. Juridisku šķēršļu Baraņņika rīkojuma atcelšanai neesot.

Savukārt, runājot par RNP, viņš paziņoja, ka valde zaudējusi viņa uzticību, tādēļ pieņemts lēmums par tās atstādināšanu. RNP valdes priekšsēdētājs līdz šim bija Aivars Gontarevs un valdē vēl strādāja Rolands Pogulis un Ivo Lecis.

Galvenie pārmetumi RNP vadībai esot par uzņēmuma līdzekļu turēšanu nu jau maksātnespējīgajā "PNB bankā", kā arī kavēšanās ar audita sākšanu saskaņā ar domes lēmumu. Tāpat Burovs RNP pārmet sūdzību skaita pieaugumu no iedzīvotāju puses.

Rīgas mērs neslēpa, ka Gontareva ieskatā Burova lēmums ir nepamatots un RNP darbs ir uzlabojies un sūdzību skaits mazinājies. "Bet, ja jautā rīdziniekiem, vai tiešām RNP sākuši savus pakalpojumus sniegt ātrāk, labāk un kvalitatīvāk? Es to neredzu, skatoties pēc sūdzībām, kuras saņemu," teica Burovs.

Konkrētus statistikas datus vai citu informāciju par sūdzību skaita pieaugumus Burovs gan nosaukt nevarēja. 

Par RNP pagaidu valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais RS pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis, RS pagaidu valdes loceklis Juris Švanders, Rīgas domes Īpašuma departamenta juriste Irīna Miķelsone, "Rīgas pilsētbūvnieka" valdes locekle Inese Šnepsta un kādreizējais VSIA "Daugavas stadions" valdes loceklis Elmārs Martinsons. 

Galvenais uzdevums RNP jaunajai vadībai esot revidēt visus esošos procesus, veikt auditu un, ja nepieciešams, vērsties atbilstošajās valsts institūcijās, kā arī sagatavot dokumentus pastāvīgās valdes atlases konkursam.

Tāpat Burovs paziņoja, ka Saulīti viņš ir nolēmis iecelt par RS piekto padomes locekli. Pēdējā darba diena RS valdē Saulītim būšot ceturtdien, 21.novembrī, bet pirmā darba diena padomē - piektdien, 22.novembrī.

Tikmēr Švanders, kurš jau strādā RS pagaidu valdē, vienlaikus strādās arī RNP pagaidu valdē. Kad būs izvēlēta RS jaunā valde, viņš varēs ieņemt vietu RS padomē, kurai tika izraudzīts jau vasarā.

RS padomes locekļiem uzdots izraudzīties no pagaidu valdes locekļiem jaunu pagaidu valdes priekšsēdētāju. Burovs gan norādīja, ka tas joprojām ir pagaidu risinājums, jo līdz gada beigām tiks izraudzīta jaunā uzņēmuma valde. 

RS padomē līdz ar Saulīti tagad strādā arī Ainārs Ozols, Andrejs Pančenko un Normunds Narvaišs.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu