Tallinas lidostas pasažieru skaits jau pārsniedzis pagājušā gada rekordu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls.
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Tallinas lidostā šā gada pirmajos 11 mēnešos apkalpoti vairāk nekā trīs miljoni pasažieru, kas ir par 8,9% vairāk nekā janvārī-novembrī pērn un vairāk nekā visā pagājušajā gadā kopā, kad Igaunijas galvaspilsētas lidostā tika sasniegts apkalpoto pasažieru rekordskaits,  informē Igaunijas valsts lidostu operatorkompānija "Tallinna Lennujaam".

Visā 2018.gadā Tallinas lidostā apkalpoja 3 007 644 miljonus pasažieru, kas bija visu laiku labākais gada sniegums un par 13,6% vairāk nekā 2017.gadā. 

Šogad līdz novembra beigām Tallinas lidostā apkalpoto pasažieru skaits jau sasniedzis 3 032 261 cilvēku. 

Novembrī vien Tallinas lidostā apkalpoto pasažieru skaits sasniedzis 242 000, kas ir par 6,6% vairāk nekā pagājušā gada priekšpēdējā mēnesī. 

No novembrī Tallinas lidostā apkalpotajiem pasažieriem 239 700 izmantoja starptautiskos reisus, bet 2300 - vietējos reisus. Regulāro reisu pasažieru skaits sasniedza 217 400, savukārt 24 600 izmantoja neregulāros reisus. Kopumā novembrī lidostā reģistrēti 3400 lidojumi, kas ir par 11,8% mazāk nekā pirms gada. No šiem lidojumiem 2900 bija komerciālie reisi, bet 400 - citi lidojumi. 

"Tallinna Lennujaam" komercdirektors Ēro Pergmē pauda, ka pasažieru skaita pieaugumu veicināja Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" reisu starp Tallinu un Minheni atklāšana papildus esošajam maršrutam uz Frankfurti. ""Nordica" reisu pārtraukšanu kompensēja arī LOT, kas turpina lidojumus Varšavas, Stokholmas un Briseles maršrutos," norādīja Pergmē. 

Novembrī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" apkalpoja 24,3% no Tallinas lidostas pasažieriem, Polijas nacionālās lidsabiedrības LOT tirgus daļa bija 11%, bet Īrijas zemo cenu lidsabiedrībai "Ryanair" un Somijas nacionālajai aviokompānijai "Finnair" katrai bija 10%. Vislielākais pasažieru skaita pieaugums no Tallinas vērojams uz Varšavas un Berlīnes  lidostām, uz kurām ziemas sezonā lido "Ryanair" un "airBaltic". 

No Tallinas novembrī pasažieri varēja doties uz 29 regulāro reisu galamērķiem, kurus apkalpoja 13 aviokompānijas. Novembrī regulāro reisu noslodze bija 76% salīdzinājumā ar 66% šajā mēnesī pērn. 

Novembrī noslēdzās čārterreisu lidojumu sezona uz Turcijas un Grieķijas kūrortiem un sākās ziemas tūrisma sezona, kad cilvēki visbiežāk lido uz Ēģipti un Kanāriju salām. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu