Vai dārgie viedtelefoni vairs nav modē? (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Saskaņā ar jaunu pētījumu, pašlaik tikai desmit procenti ASV mobilo tālruņu lietotāju būtu gatavi jauna viedtālruņa iegādei tērēt vairāk nekā 1000 ASV dolāru.

Viedtālruņu tirgus pastāvīgi mainās. Īpašnieki arvien ilgāk un ilgāk saglabā savus mobilos tālruņus, un ASV to vidējais nomainīšanas cikls ir pieaudzis līdz 33 mēnešiem. Tas nozīmē, ka lietotāji jaunu ierīci iegādājas vidēji reizi trīs gados.

Zināma loma ir arī attiecīgo ražotāju populārāko viedtelefonu modeļu cenu politikai. Saskaņā ar NPD grupas tirgus pētījumu, tikai desmit procenti ASV viedtālruņu īpašnieku ir gatavi viedtālrunim tērēt vairāk nekā 1000 ASV dolāru, ziņo "Arstechnica". Apple iPhone 7 2016 joprojām maksā 759 eiro, bet par iPhone 11 Pro ar 512 GB atmiņu klientiem tagad ir jāšķiras no 1549 eiro.

Pircēji gaida 5G

Tomēr potenciālo pircēju nogaidošajai nostājai ir arī citi iemesli. Pētījumi liecina, ka daļa tālruņu lietotāju ar interesi raugās uz jaunās tehnoloģijas ieviešanu, kas viedtālruņu tirgū plašāk būs pārstāvēta 2020.gadā. Taču vienlaikus arī jārēķinās, ka jauno tālruņu cenas vismaz sākotnēji ievērojami pārsniegs 1000 ASV dolārus. Nevar izslēgt iespēju, ka daļa potenciālo pircēju pašlaik nogaida un zināmā mērā pat atliek naudu iecerētajam pirkumam.

Vienlaikus analītiķi arī norāda uz pretēju tendenci – tā kā jaunie viedtelefoni vizuāli arvien mazāk atšķiras no saviem priekšgājējiem, daļai potenciālo pircēju tehnoloģiskai jauninājumi vairs nešķiet pārāk nozīmīgi, un arī tas varētu būt iemesls, kādēļ viedtelefonu iegādē 1000 ASV dolāri kļūst par retāk pārkāpjamu robežu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu